bitcoin fiyatı
Bitcoin haftalık fiyat analizi: Geçtiğimiz hafta ne oldu? Bitcoin fiyatı için kritik noktalar neler?

Bitcoin haftalık fiyat analizi: Geçtiğimiz hafta ne oldu? Bitcoin fiyatı için kritik noktalar neler?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin fiyatı için yılın ilk haftasının kısa bir özetini geçmek gerekirse; kripto paranın yeni yıla 3.800 doların hemen üstünde yükseliş yönlü hareketi ile başladığını gördük. Bu yükseliş 2 günlük periyotta, bir önceki yükseliş hamlesinin zirve noktası olan ortalama 4.060 dolar seviyesine kadar devam etti. Böylece bu noktanın Bitcoin için önemli bir direnç noktası olduğu teyit edildi.

Ortalama 4.060 dolar olarak belirlediğimi direnç seviyesini kırmak için yeterli alıcıya ulaşamayan Bitcoin, diğer iki günlük periyotta düşüş yönlü bir görünüm verirken 3.880 dolar civarlarında dip gördü. Bu dalgalı hareketlerin devamında ise Bitcoin’in 4.000 dolar psikolojik direncini geçemediğini gördük.

Geride bıraktığımız hafta boyunca ise oluşan daha düşük tepe ve dip noktaları Bitcoin’in önümüzdeki hafta, gelişmelere bağlı olarak yukarı veya aşağı yönde bir kopma yapabileceğine işaret ediyor.

Bitcoin fiyatı hangi seviyede bir kopma yaşayabilir?

Hafta sonu hareketlerinde 4 saatlik grafikte 100 mumluk hareketli ortalaması etrafında seyreden Bitcoin, bu seviyenin üzerinde kalmak için mücadele ediyor. Bu fiyat hareketleri şu an 3.935 dolarda bulunan 100 HO çizgisini önemli bir destek noktası yapıyor.

Daha kısa vadeli saat aralıklarında işlem yapmayı tercih edenlerin daha sık takip ettiği saatlik Bitcoin grafiğinde ise 100 ve 200 saatlik hareketli ortalamalar, (4 saatlikte 100 HO ile çakışıyor) BTC/USD paritesinin geçmesi gereken bir engel olarak duruyor.

Ayrıca Bitcoin’e günlük grafiğinden baktığımızda fiyat hareketindeki daralmayı daha net görebiliriz. Önceki dönemlerde görülen benzeri volatilite daralmaları ışığında, bu tarz fiyat hareketlerinin bir yöne doğru hızlı yönelim yapacağını tahmin edebiliriz. Peki, Bitcoin hangi yöne doğru kopma yaşar?

Yüksek volatiliteli fiyat hareketlerinin yönü için kesin bir görüşü kimse bildiremez. Fakat önemli destek ve direnç noktaları doğru belirlenir ve bu noktalardaki hacim ve çeşitli teknik göstergeler yakından takip edilirse, Bitcoin’in yönü hakkında bir fikir elde edilebilir.

Bugünkü görünümde ise şu an yükselen üçgenin alt bölgesinde bulunan Bitcoin’in 4 saatlikte 100 mumluk hareketli ortalama seviyesinin altında bir kapanış göstermesi yeni hafta için teknik açıdan olumsuz algılanabilir. Asya işlem saatlerinde ise fiyat hızlıca 200 mumluk hareketli ortalama seviyesine kadar kayabilir. Bu durumda önemli bir destek olacak olan 200 HO aşağı yönlü kırılırsa BTC/USD paritesinin yeni haftada 3.600 dolar bandına kadar gerilediğini görebiliriz.

Sonuç

Sonuç olarak düşüş yönlü senaryoda BTC’nin yazım esnasındaki değeri 3.935 dolar (4 saatlik 100 HO) ilk önemli destek. 2. Önemli destek ise 3.860 dolar seviyesindeki 200 HO gibi gözüküyor.

BTC/USD paritesi günü 3.935 doların üzerinde kapatmayı başarırsa hızlıca 4.000 dolar seviyesine bir hamle görebiliriz. Ardından hafta içi hareketlerinde Bitcoin fiyatı 4.060 doların üzerindeki 4 saatlik en az 2 adet kapanış göstermesi BTC/USD paritesinin yukarı yönlü kopmasını sağlayabilir. Ve ardından BTC/USD paritesinde hafta içi 4.300 dolar seviyelerini konuşabiliriz.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin