featured

Bitcoin işlem hacmi 6 yılın en düşük seviyesine geriledi: Bu, yatırımcılar için ne anlama geliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Crypto Quant geçtiğimiz günlerde kripto para analisti Cauê Oliveira’nın Bitcoin’in piyasadaki spot işlem hacmiyle ilgili raporunu paylaştı. Raporda kripto para analisti, Bitcoin’in spot işlem hacminin altı yılın en düşük seviyesine gerilediğini bildirdi. Rapora göre işlem hacmi bu hafta boyunca günlük 8 ila 15 bin işlem arasında dalgalandı.

bitcoin

Bu düşüşün ardında yatan çeşitli nedenlere değinen kripto para analisti görüşlerini paylaştı:

“Belirtilen ana nedenlerden biri, makroekonomik senaryoya ilişkin artan korkudur. Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası’nın eylemleri sürekli bir belirsizlik hissi yaratıyor ve yatırımcıları olası bir durgunluk beklentisi içinde bırakıyor.”

İkinci olarak veriler yatırımcıların kripto paralarını küçük kârlar için satmak yerine uzun vadede ellerinde tutmaya istekli olduklarını ortaya koyuyor. Bu durum, yatırımcıların kripto para piyasasının gelecekte hızla yükseleceğine ve uzun vadede büyük kârlar elde edileceğine inandıklarının bir göstergesi olabilir.

Bitcoin potansiyel bir düşüşün eşiğinde mi?

Spot işlem hacmindeki düşüşe rağmen BTC bir günde yüzde 0,61’lik bir artış kaydetmeyi başardı. Bu arada hafta boyunca yüzde 2,07’lik önemli bir düşüş kaydetti. CoinMarketCap’e göre yazı yazıldığı sırada Bitcoin, 26.140,06 dolar olan haftalık başlangıç fiyatından biraz daha yüksek olan 26.273,87 dolardan işlem görüyordu.

Mum çubukları şu anda 28K dolar ve 26K dolar civarında işlem görüyor ve 28K dolar seviyesinin üzerine çıkmak için mücadele etmeye devam ediyor.  RSI, potansiyel bir düşüş eğiliminin işareti olabilecek bir düşüş geçişi yaptı.

Hâlâ trendin tersine dönme ihtimali var ve yakında bir yükseliş geçişi gerçekleşebilir. Bitcoin için bir sonraki hedef noktası hâlâ 28 bin dolar ve biraz destekle kripto para birimi ralli yaparsa BTC bu direnç seviyesini geçmek için büyük bir potansiyele sahip.

coinedition

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin