Bitcoin için 2017 boğa koşusunda görülen bir indikatör tekrar açığa çıktı!
Bitcoin için 2017 boğa koşusunda görülen bir indikatör tekrar açığa çıktı!

Bitcoin grafiğinde kritik konsolidasyon fraktalı açığa çıktı! Kırılma mı geliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin bir süredir dar bir aralıkta konsolide olsa da boğa görünümünü sürdürmek için yeterli güce halen sahip olduğu düşünülüyor. Bağımsız bir piyasa analiz portalı, Bitcoin grafiğinde çok kritik bir fraktal göründüğünü iddia etti.

TradingShot, dünkü analizinde BTC/USD paritesinin gelecek oturumlarda yükselebileceğine dair güçlü sinyaller olduğunu açıkladı. Portal, çiftin devam eden haftalık eğilim davranışını 2011-2013 ve 2014-2017 boğa döngülerinde kaydedilenlerle çok benzer olduğunu iddia etti.

Son görüldüğünde Bitcoin fiyatı 20.000 dolara yürümüştü

TradingShot’ın analistleri tarafından yayımlanan bir grafik, mevcut ve eski fiyat trendleri arasında neredeyse mükemmel benzerlikler ortaya koyuyor. Bunlar arasında en net olanı, Bitcoin’in 0,5 Fibonacci hattının yakınında bir araya gelme ve 100 ve 200 haftalık hareketli ortalamaları arasındaki bir geçişten sonra yükseliş eğilimi göstermesiydi.

Örneğin, grafikteki “Döngü 1″in sonu Bitcoin’in 100 WMA (siyah dalga) testini destek olarak izliyor. Fiyat daha sonra Fib 2 uzatma seviyesine (turuncu dikey çizgi) kadar konsolide oluyor. Bu arada, konsolidasyon paterni yükseliş eğilimini tutan 0,5 Fib çizgisine yakın bir destek seviyesine sahip bir üçgen yapıyor gibi görünüyor.

bitcoin, bitcoin dolar, bitcoin kaç dolar, bitcoin ne kadar, bitcoin yorum, 1 bitcoin kaç tl, bitcoin analiz, yorum, tahmin, bitcoin grafiği, bitcoin etp

Daha sonra 100-WMA 200-WMA’nın üzerine çıktığında, Bitcoin yukarı doğru kırılıyor ve tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 20.000 dolara doğru parabolik bir boğaya giriyor.

Bu arada ‘Döngü 2’, Bitcoin’in Aralık 2018’de 3.200 dolara düştüğünü görüyor. Fiyat yine 100-WMA’ya ulaşıyor. Mart 2020’deki COVID kaynaklı satış dalgası, BTC’yi desteğin altına geri gönderene kadar 0,5 Fib çizgisinin üzerinde birleşiyor. Bununla birlikte Bitcoin tekrardan destek seviyesini koruyor.

Analizde şu ifade yer alıyor:

Şu anda Fib 2 uzatma seviyesine (turuncu dikey) ulaşma yolundayız. Bu, 0,5 Fibonacci düzelme seviyesi etrafında halen yukarı doğru kırılmaya başlayacak uzun (üçgen) bir konsolidasyondan geçirdiğimiz anlamına mı geliyor? Bu modele dayanarak çok mümkün.

Bu arada Nasdaq fraktalı Bitcoin fiyatı için sıradaki adımları ortaya çıkardı. Detaylar için buraya tıklayın.

bitcoinist


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin