Bitcoin 30.000 doları geri aldı, altcoin'ler tarihi kazançlarla şaşırtıyor!
Bitcoin 30.000 doları geri aldı, altcoin'ler tarihi kazançlarla şaşırtıyor!

Bitcoin 30.000 doları geri aldı, altcoin’ler tarihi kazançlarla şaşırtıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Solana, günlük değerini %10 artırarak daha büyük hacimli altcoin’ler arasında en yüksek artışı gösterdi.

Birkaç gün sessiz kalan Bitcoin, sonunda kararlı bir hamle yaptı ve on ay içinde ilk kez 30.000 doların üzerine fırladı.

Altcoin’ler de yeşile döndü ve toplam piyasa değeri 1.240 trilyon dolar ile birkaç ayın en yüksek seviyesine ulaştı.

Bitcoin’de beklenmedik yükseliş

Geçen hafta, lider kripto para birimi 28.000 dolar civarında sabitlendiği için neredeyse hiçbir fiyat hareketi göstermedi. Pazartesi gününe de benzer bir hareketle başladı ve oynaklığın ABD TÜFE verilerinin açıklanmasını ardından döneceğine dair spekülasyonlar vardı.

Ancak, Bitcoin beklenen verilerden önce harekete geçti. Pazartesi geç saatlerde ve Salı sabahı erken saatlerde, önce 29.000 doların üzerine çıktı ve önceki denemelerin aksine bu sefer yukarı yönlü hareketini sürdürdü. Bu girişim, Terra’nın çöküşünden bu yana en yüksek fiyat etiketi olan 30.400 doların biraz üzerine çıkan başka bir büyük fiyat artışıyla sonuçlandı.

BTC, birkaç yüz dolar kaybetmesine rağmen, bu yazı yazılırken hâlâ 30.000 doların üzerinde işlem görüyor. Piyasa değeri 580 milyar dolara yükseldi ve altcoin’ler üzerindeki hakimiyeti bir günde %1 artarak %47’ye ulaştı. Bitcoin’in yılın başından bu yana neredeyse %100 değer kazandığını da unutmamak gerekiyor.

BTCUSD. Source: TradingView

Altcoin’lerin fiyat performansı

Bitcoin’in yükselişini takip eden altcoin’ler, çoğunlukla büyük kazançlar elde etti. Ethereum, günlük %3’lük bir artışın ardından 1.900 doları geri aldı. Ripple, Dogecoin, Polygon ve Polkadot’ta daha büyük sermayeli altcoin’ler arasında benzer fiyat artışları görüyor.

Binance Coin, Cardano ve Litecoin ise %5-6 oranında arttı. Sonuç olarak, BNB 330 dolardan işlem görüyor, ADA 0,4 doların üzerinde ve LTC 100 dolara yakın.

Solana, daha büyük hacimli alt gruplardan en iyi performansı sergiliyor. SOL bir günde %10’un üzerinde arttı ve 22,5 dolarda bulunuyor.

Tüm bu fiyat artışları, kripto piyasasının şu anda kabaca 60 milyar dolar eklemesiyle sonuçlandı. Bu nedenle, metrik olarak CMC’de 1,240 trilyon dolarla birkaç ayın en yüksek seviyesinde duruyor.

Cryptocurrency Market Overview. Source: Quantify Crypto

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin