Düzeltmesini tamamlayan Bitcoin için bugün hangi seviyeler izlenecek
Düzeltmesini tamamlayan Bitcoin için bugün hangi seviyeler izlenecek

Bitcoin gerçekleşen fiyatı ilk kez 10.000 doları kırdı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin büyümesinin daha ölçülü bir işareti olan Bitcoin gerçekleşen fiyatı, nihayet 10.000 $ işaretinin üzerine çıktı.

Kripto analiz firması Glassnode’a göre, Bitcoin’in (BTC) gerçekleşen fiyatı bugün tarihte ilk kez 10.000 doların üzerine çıktı. Bu rakam, her bir Bitcoin’in son hareket ettiğinde sahip olduğu fiyatı temsil ediyor.

“Bitcoin gerçekleşen fiyatı, her bir Bitcoin’in ağda en son hareket ettiği ortalama fiyattır. Glassnode CTO’su Rafael Schultze-Kraft, yatırımcıların BTC’ye atadıkları ortalama değerdir (son zincir üzerindeki hareketlerine göre) ”diyerek,” Genellikle ortalama BTC/USD alış fiyatı olarak yorumlandığını “ekledi.

Başka bir deyişle, Bitcoin’in piyasa değeri, her bir coinin cari piyasa fiyatı ile çarpılan toplam BTC sayısı iken, gerçekleşen kapitalizasyonu, blok zincirindeki son hareketinin fiyatı üzerinden her BTC’nin değerini dikkate alır. Dolayısıyla, Bitcoin’in gerçekleşen fiyatı, gerçekleşen üst sınırın mevcut arz ile bölünmesine eşittir.

Analitik platformu Coin Metrics’e göre, Bitcoin’in şu anda gerçekleştirdiği sermaye, kabaca 189,2 milyar dolar. Bunu 18.593.500’e (şu anda dolaşımda olan toplam BTC arzı) bölersek, gerçekleşen fiyatı olan 10.175 $ civarında elde ederiz.

Bitcoin's realized market cap

Bitcoin’in gerçekleşen fiyatı önemlidir, çünkü büyük artışların etkisini azaltırken Bitcoin’in büyümesini anlamanın bir yolunu sunar. Yukarıdaki grafikte görüldüğü gibi, Bitcoin’in bu değeri 2017’de yükseldi, ancak normal fiyat tablosunda olduğu gibi aşırı seviyelere çıkmıyor.

Bu arada, tüm kripto para birimlerinin toplam piyasa değeri bugün 1 trilyon doların üzerine çıktı. ShapeShift CEO’su Erik Voorhees’e göre, bu rekor rakam muhtemelen altı aydan kısa bir süre içinde ikiye katlanacak.

hem Bitcoin hem de Ethereum, piyasa değerlerine göre dünyadaki en büyük 100 varlık listesinde zaten. Ve Bitcoin Tesla’yı da geride bıraktı.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin