bitcoin genesis
Bitcoin genesis bloğunda gizli bir mesaj bulundu

Bitcoin genesis bloğunda gizli bir mesaj bulundu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Orijinal Bitcoin genesis bloğunda gizli mesajkodunun yayınlanmasından 10 yıldan uzun bir süre sonra, bİtcoin genesis bloğunda gizli bir mesaj tespit edildi. Gizli mesajın, Bitcoin’in yaratıcısı Satoshi Nakamoto‘dan olduğu iddia ediliyor.

Bitcoin genesis bloğundaki gizli mesajın anlamı ne?

Genesis bloğunda bulunan mesaj şu şekilde:

 sknab roftuoliab dnoces fo knirb no rollecnahC 9002/naJ/30 semiT ehT

Nakamoto’nun şifreli yaklaşımı herkes tarafından bilinse de bu genellikle, özellikle yazım tarzına alışmış uzmanlar için özel bir şey olarak algılanmıyor.

Genesis bloğunda bulunan mesaj, orijinal mesajın tersine çevrilmiş bir metni olarak gözüküyor. Genesis bloğunda bulunan mesajı inceleyen uzmanlara göre, mesajın temel olarak şifrelenmiş onaltılık bir biçimde yazıldığından bu mesajın alınması uzun sürdü. Mesaj tersine okunduğunda ise şu şekilde yazıyor:

03/Şub/2009 tarihi bakanlar bankaların ikinci kurtarma paketinin eşiğinde.

Analistler, mesajın 2018’de mali sahneyi sarsan küresel mali krize bağlı olduğunu belirttiler. O sırada, dünya genelinden birçok üst düzey hükümet, karmaşayı çözmenin en iyi yolunun ana finans kurumlarına bir kurtarma paketi hazırlamak olduğu sonucuna vardılar.

Devletlerin bu yaklaşımı, bazı uzmanların bankacılık kurumlarının mali krizden sorumlu olduğu fikrinden ötürü büyük ölçüde eleştirildi.

Bunun sonucu olarak, mesaj ile Blockchain teknolojisinin ne anlama geldiğine dair de bir sonuç çıkarıldı: Nakatomo’nun Bitcoin’i oluşturarak, bu tür küresel krizlerinin tekrarlanmasını önlemek için bir çözüm ortaya koyması

Finans dünyasının şu an ki gidişatı göz önüne alındığında ise haklı olduğu açık gibi gözüküyor.

coindoo

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin