Bitcoin vadelileri, Salı günü doğum gününü kutladı
Bitcoin vadelileri, Salı günü doğum gününü kutladı

Bitcoin vadelileri 1 yaşında: Bundan sonra Bitcoin vadelilerini neler bekliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Azaltılmış hacim ve dik bir satış ile Bitcoin vadelileri için ilk yıl çalkantılı geçti.

Bitcoin vadelileri, Salı günü doğum gününü kutladı

Salı günü Bitcoin vadelilerinin piyasaya sürülmesinin üzerinden bir yıl geçti ve bu ana akım benimsenmesini sağlamaya çalışan yeni dijital varlık endüstrisinin savunucuları için önemli bir olaydı. Bitcoin boğalar için daha iyi bir başlangıç olamazdı. CBOE Global Markets’de, vadeli işlemler %1,97’lik artışla 15.000 dolar seviyesinden açıldı. İlk seansta 17.000 doların üzerinde yükseldi ve piyasanın bir kereden fazla durdurulması gerektiği kadar alım satım gördü. CME Group Inc. 18 Aralık’ta sözleşmesini başlattı.

Şimdi, bir yıllık ticaretin ardından borsa duruşları, her zamanki gibi. Bitcoin coşkusu 2018’lik bir rotasyona yol açtığından, dayanak varlığın fiyatı tüm zamanların en yüksek seviyesinden %85’e varan oranda değer kaybına uğradı. 7 Aralık’ta, CBOE’nin ön aydaki sözleşmesi, açılış fiyatından yaklaşık %80 düşüşle 3.160 dolar ile rekor kırdı.

bitcoin volatilitesi

Spot Bitcoin  satış oranı, ürünün başarısını veya başarısızlığını yansıtmıyor

Fakat spot Bitcoin  satış oranı, ürünün başarısını veya başarısızlığını yansıtmıyor. eToro‘daki kıdemli pazar analisti Mati Greenspan konuya yönelik şunları söylüyor:

Başka türlü erişemeyen kullanıcılara pazarı açmayı başardılar. Bu nedenle, bence bir ölçüde başarılı oldular. İnsanların sadece uzun süre gitmesine izin vermediler, aynı zamanda daha geniş bir kitleye kısa satış yaptılar.

Bununla birlikte, hacim verileri endüstrinin sektöre yönelik bir kurumsal para dalgası olduğunu öne sürüyordu. CME’nin borsadaki ortalama günlük hacmi sadece 3.500 sözleşmenin üzerinde ve 26 Temmuz’da Bloomberg ile yapılan röportajda CME CEO’su Terry Duffy şunları söyledi:

Büyük akışlar görmüyoruz.

Röportajdan bu yana, vadeli sözleşmelerin miktarları marjinal de olsa arttı.

Bitcoin’e rağmen, yeni yıl sektöre iki yeni rakip katıyor

Uzun süren bir ayı piyasasının ortasında yer alan Bitcoin’e rağmen, yeni yıl sektöre iki yeni rakip katıyor. Nasdaq, kendi Bitcoin vadeli ürününü 2019’da piyasaya sürmeyi planlıyor ve rakip New York Borsası’nın ana şirketi Intercontinental Exchange, Ocak ayında bir Bitcoin vadeli işlem sözleşmesi yapacağını açıkladı.

Greenspan Nasdaq’ın 2019’daki Bitcoin vadeli ürününü bakarken, “Vadeli ürünler pazarında daha fazla ilerleme kaydedilecek” dedi.

Marketwatch

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin