30 Ağustos Bitcoin fiyat analizi: Destek ve direnç noktaları, beklenen yön ve çok daha fazlası
2 Mayıs Bitcoin analizi: BTC için beklenen seviyeler

12 Aralık Bitcoin fiyat analizi: BTC 3.500 doları geri kazanma yolunda

service service
Share

Share This Post

or copy the link

12 Aralık Bitcoin fiyatına dair kritik noktaları şu şekilde belirliyoruz:

  • Bitcoin dün 3.440 dolar seviyelerine düştükten sonra yatay fiyat hareketleri ile günü tamamladı.
  • Yeni güne de aynı fiyat aralığında giren Bitcoin yatay ve sakin seyrini sürdürüyor.
  • Mevcut yatay hareketlerin ise aşağı yönlü kırılma göstermemesi mevcut düşen trend eğrisinin üzerinde fiyat hareketleri görülmesini sağladı.

12 Aralık Bitcoin fiyat hareketleri

Bitcoin dünkü yatay fiyat hareketlerinde bir ara 3.500 dolara doğru yönelerek kısa vadeli düşüş trendini kırma eğilimine girdi. Sonrasında karşılaştığı satış işlemleri ile bu trendi kırmayı başarmayan kripto para günü 3.426 dolar seviyesinde kapattı.

Yeni gün başlangıcında 3.420 dolar seviyelerini kendine taban yapan Bitcoin, daha aşağı seviyelere düşmeyerek yazımızın yayına hazırlandığı sabah saatlerinde bir toparlanma hareketine başladı.

Düşüş yönlü hareketin kısıtlı kalmasından aldığı destek ile 3.430 dolar seviyesine ulaşan Bitcoin, düşüş trend çizgisinin üzerinde kalmasıyla daha da destek bularak 3.500 dolar doğru başlayan bir hareket başlattı.

Bu toparlanma yolunda 3.485 dolar seviyesi dün denenip geçilemediği için şu an yeniden gündeme geldi. Bu seviyenin üzerinde bir saat kapanışı geldiği takdirde Bitcoin’in ikinci hedefi 3510 dolar seviyesinde bulunan 100 saatlik hareketli ortalaması olacak.

3.510 dolar sert bir direnç olarak gözüktüğünden bugün için ikinci direnç noktası olarak tespit ettiğimiz 200 saatlik hareketli ortalamaya (3.550 dolar) ulaşması zor gibi gözüküyor.

Düşüş senaryosunda ise dikkat edilmesi gereken nokta 3.420 dolar. Bu seviyede iyi bir destek bulan Bitcoin, satış baskısı ile karşılaşması durumunda bu noktayı yeniden test edebilir. 3.420 doların aşağı yönlü kırılması halinde BTC/USD paritesi sırasıyla 3.400 ve 3.350 dolar seviyelerine kadar geri çekilebilir.

Bitcoin için önemli teknik göstergeler

4 saatlik BTC/USD paritesinde;

  • MACD, nötr konumda bulunuyor. İlk direnç noktası 3.485 doların geçilmesi durumunda pozitif bölgeye geçebilecek olan MACD, alış yönlü sinyal üretebilir.
  • Stokastik gösterge aşırı satım bölgesinden çıkmak üzere. Göstergenin mevcut konumu yukarı yönlü hareketin artacağı yönde tetikleyici olabilir.
  • RSI göstergesi 50 seviyesinin altında bulunuyor. Fakat yönünü yukarı çevirmesi, stokastik göstergesinin alım yönlü sinyalini destekler nitelikte

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin