Geleneksel piyasalara ilgi düşerken Bitcoin vadelileri rekor düzeyde ilgi görüyor
Geleneksel piyasalara ilgi düşerken Bitcoin vadelileri rekor düzeyde ilgi görüyor

Bitcoin vadelileri günlük satış hacmi büyük artış gösterdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Chicago merkezli Amerikan finans piyasası şirketi olan CME Group Inc.’den alınan son haberler, Bitcoin futures (vadeli sözleşmeler) ortalama günlük satış hacminin son çeyrekte yüzde 93, açık pozisyonda yüzde 58 artışla 2.400 kontrat eşiğini geçtiğini gösteriyor.

CME Bitcoin Futures ADV [Q1 2018 and Q2 2018] | Source: CMEGroup

Bitcoin vadeli işlemlerindeki bu artış, herhangi bir mülkiyete sahip olmadan Bitcoin pazarında işlem yapan yatırımcıların ilgisini gösteriyor.

Vadeli işlem (futures) sözleşmeleri  nedir?

CME Group Inc., vadeli işlemlerin finansal ve emtia piyasalarında işlem yapmak için hızlı ve uygun maliyetli yöntemler sunduğunu belirtiyor. Vadeli işlem sözleşmeleri, bir yatırımcının belirli bir varlığın belirli bir fiyatla yine belirlenen bir fiyat üzerinden önceden belirlenmiş bir nitelik ve miktarda alımını veya satılmasını sağlayan standartlaştırılmış sözleşmelerdir.

Vadeli Emtia Ticaret Komisyonu [CFTC], Bitcoin vadeli işlemlerini düzenler ve piyasa manipülasyonu ile vadeli sözleşmeler ve Bitcoin fiyatları arasında kripto para birimi fiyatlarında değişiklik olup olmadığını araştırır.

Bitcoin futures, Bitcoin alıp satmadan kripto piyasasında işlem yapmanın diğer bir yolu

Kaynaklar, tüketicilerin artık dijital cüzdanlara sahip olmalarına ya da Bitcoin ticaretiyle ilgili özel anahtarlara ihtiyaç duymadıklarını gösteriyor. Çünkü bu şirketler, Bitcoin alışverişi yapmak zorunda kalmadan finansal olarak işlem yapabilmeyi sağlıyorlar. Ve bu sayede yatırımcılar, herhangi bir kripto alımı yapmaksızın kripto piyasasından yararlanabilecekleri cazip bir ürüne kavuşmuş oluyorlar.

Diğer yandan, Bitcoin vadelileri, yatırımcıların hafta içi herhangi bir zamanda ticaret yapabilecekleri ürünler olarak da dikkat çekiyor. Buna ek olarak, fiyat belirleme süreci vadeli piyasaların verimliliği nedeniyle de oldukça basitleşmiş durumda. Ayrıca tüm katılımcılar fiyat sirkülâsyonunun avantajından yararlanabiliyor. Diğer bir deyişle; fiyatlar dünya genelinde otomatik olarak güncelleniyor. Böylece, oyuncular piyasadaki diğer yatırımcılar ile aynı en iyi fiyat bilgisi ile alım satım yapabilme bir avantaja sahip oluyorlar.

CME ayrıca Grayscales, Goldman Sachs, Coinbase, Fidelity, NASDAQ, NYSE, Susquehanna, Seven Cohen ve diğer büyük yatırımcılar gibi diğer yatırımcıların da Bitcoin vadelilerini takip ettiğini bildiriyor.

ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin