facebook kripto yasağı
Facebook kripto yasağı kalkıyor… İlk reklam veren Coinbase oluyor

Facebook kripto yasağı kalkıyor… İlk reklam veren Coinbase oluyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Coinbase CEO’su, platformun, dünyanın en büyük sosyal medya platformu olan Facebook’da reklam gösterimi için onay aldığını duyurdu. Böylece Facebook kripto yasağı iptali sonrası ilk reklam veren kripto şirketi Coinbase olacak.

Facebook, kriptoyla ilgili reklamlarda yasaklamayı kaldırmış oldu

Geçen yıl itibarıyla kripto pazarı faaliyetleri hız kazandıkça, düzinelerce hatta yüzlerce kripto para şirketi, kamuya açık herhangi bir sosyal medya platformu aracılığıyla ürünlerini tanıtıyorlardı. Ancak, sosyal medya platformlarına ve kullanıcılara hızlı bir şekilde ulaşan dolandırıcılar ve sundukları yanıltıcı ürünler giderek artan bir sorun haline gelmeye başlamıştı.

Bu durum, Google, Twitter ve Facebook gibi firmalar tarafından kripto ile ilgili reklamların hızlı bir şekilde yasaklanmasıyla sonuçlandı. Bu firmalar özellikle şüpheli yatırım fırsatlarını hedefliyordu. Facebook ise yaklaşık altı ay sonra kripto para karşılığı reklam yasaklarını kaldırabileceğini açıkladı. Böylece sosyal medya şirketi bu yeni sanayide ambargoları tersine çeviren ilk şirket oldu.

Bu yasaklama ile Kaliforniya firması, sadece güvenilir ve iyi niyetli şirketlerin reklam kampanyalarını yürütmesini sağlamak için yeni bir sistem uygulayacak. Potansiyel reklam verenlerin, reklamını yapmak istedikleri ürünle ilgili sosyal medya firmasına ilgili lisanslarını ve arka planlarını sunması gerekiyor. Facebook, bu tarz bir sürecin Facebook kullanıcıları için herhangi bir tehdit oluşturmayacağına inanıyor.

Facebook kripto yasağı meşru şirketleri engellemenin gereksiz olduğu gerekçesiyle kaldırdı

Potansiyel tüketici koruma risklerinden dolayı Facebook’un hala İlk Para Teklifleri (ICO) ve ikili opsiyon reklamları üzerinde bir yasak uygulamaya devam edeceğini belirtmek de fayda var.

Çarşamba günü, Coinbase’in kurucu ortağı ve CEO’su Brian Armstrong, kripto altyapı platformunun nihai olarak ürünün reklamını yapmasına izin verdiğini dile getirdi.Heyecanını ise Twitter’daki kullanıcılarla paylaşarak şunları yazdı:

Facebook bu yılın başlarında kripto için reklamları yasaklamıştı. Artık beyaz listeye dahil olduğumuzu ve daha fazla insanı bu açık finans sistemine davet edeceğimizi söylemekten gurur duyuyoruz.

https://twitter.com/brian_armstrong/status/1020331037098835968

Coinbase böylece Facebook’un reklam platformuna yeniden giriş yapan ilk kripto şirketi oldu. Coinbase, tüm sektördeki en tanınmış ve en iyi bilinen kripto para platformlarından biri haline geldi.

Birçoğu, Coinbase’in bu fırsatı kendi avantajlarına kullanmaya başlamasını, elden geçirilen Coinbase Pro alışverişi, Coinbase Endeksi Fonu ve kurumsal odaklı Coinbase Custody platformu da dahil olmak üzere hızla genişleyen ürün listelerini tanıtmak için reklamlardan yararlanmasını bekliyor.

Sektörün yaygın kabulü için yeni bir potansiyel

Bazıları tarafından büyük bir haber olarak görülmese de, Facebook’un kriptoyla ilgili reklamlar hakkındaki gözden geçirilmiş kuralları, kripto para birimleri ve Blockchain gibi yerinden yönetilen muhasebe teknolojileri (DLT) için yeni bir adaptasyon konusunda büyük bir potansiyele sahip.

İstatistik şirketlerin tasnifine göre, Facebook şu anda iki milyardan fazla aylık kullanıcıya ev sahipliği yapıyor. Ve bu da onu dünyanın en büyük sosyal medya platformu haline getiriyor.

Coinbase muhtemelen Facebook reklam kampanyalarına önemli miktarda fon tahsis ederek, kripto endüstrisini milyonlarca yeni tüketiciye açıp bu sektöre ilk girişlerini yapmak istiyor.

newsbtc

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin