Bitcoin Flippening başladı: Ethereum, Bitcoin’i tahtından edebilir!
Bitcoin Flippening başladı: Ethereum, Bitcoin’i tahtından edebilir!

Bitcoin Flippening başladı: Ethereum, Bitcoin’i tahtından edebilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

On günden kısa bir süre önce Ethereum’un Bitcoin’i tahtından edeceği iddiasıyla bir makale yayımlandı. İddianın sahibi, “Bitcoin dünyasının İsa’sı” olarak da bilinen Roger Keith Ver idi. Bitcoin üzerinde egemenlik kazanan Ethereum’un bu eylemi Flippening olarak bilinir. Gelin, Bitcoin Flippening ile ilgili detaylara hep beraber bakalım.

Flippening, Ethereum’un pazar payının Bitcoin’in piyasa değerini aşması anlamına geliyor

Ethereum’un pazar payının, Bitcoin’in piyasa değerini aşarak Ethereum’u en değerli kripto para birimi haline getireceği belirtilmekte. Bu varsayım piyasa gözlemcileri tarafından “Flippening” olarak adlandırıyor. Bu yeni varsayım; rakip bir Blockchain ağı olan Bitcoin’in en büyük ve en iyi kapitalize edilmiş Blockchain’i ile değiştirilmesi olarak tanımlanmakta.

Flippening, bir ya da daha fazla altkoinin hareketini tanımlayan bir terim. Artık piyasa değerinden türetme açısından Bitcoin’in arkasına binme. Kripto para meraklıları arasında piyasa değeri ve popülerliği ile sektöre yeni, daha iyi ve daha popüler bir alternatifin girmesi ile bir kripto paranın hakimiyetinin ve özel statüsünün sonuna işaret ediyor.

Öyleyse Bitcoin’in azalan egemenliğinin işaretleri nelerdir?

İlk olarak, Bitcoin son zamanlarda 9.000 dolar seviyesini kırmakta zorlandı. Kripto para kralı, son 10 gün boyunca 9 bin doların üzerinde durmayı başaramadı. Aynı zamanda, toplam kripto piyasası hacmi 360 milyar dolar ile 408 milyar dolar arasında dalgalanıyor. Mevcut Bitcoin hakimiyeti bu pazarın %37,1’ini oluşturuyor. Ancak, Ethereum’un hakimiyetine baktığımızda, Nisan ayı başında %17’den %18,55’e yükseldi.

İkincisi, Bitcoin daha da düştükçe çift haneli kazançlar elde etmek için giderek artan bir eğilim ve token trendi oluştu. Böyle bir durumda, 17 Mayıs’ta 0x (ZRX), Zilliqa (ZIL), Aelf (ELF) and Ontoloji (ONT) %10 değer kazandı. 17 Mayıs’ta, Bitcoin fiyatı iki ayın en düşük seviyesi olan 7.925 dolar seviyesine ulaştı ve Bitcoin fiyatı düşerken, Aelf ve 0x fiyatları da aylık olarak düştü. Ancak, Bitcoin fiyatı 7.925 dolardan 8.300 dolara yükselirken Aelf, 0.00014 BTC’den 0.000162 BTC’ye yükseldi ve 0x, 0.00015’den 0.000174 BTC’ye yükseldi. Her iki kripto parada Bitcoin’e karşı büyük kazançlar kaydetti.

Bitcoin Flippening başladı!

Sonuç olarak, Bitcoin kripto pazarındaki hakimiyetini yavaş yavaş kaybediyor gibi görünmekte. Zira daha fazla yatırımcı ve kripto para meraklısı, kazançlar ve haber duyuruları açısından daha fazla “eylem” ile kripto para ve token seçmeyi tercih etmekte. Bu token ve kripto paraların çoğu, Proof of Concept  (kavram kanıtı) olarak bilinen gerçek yaşam uygulamalarına sahip. Böyle giderse Ethereum, Bitcoin’i tahtından edebilir.

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Ethereumworldnews

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin