Öngörüleri tutan analistten yeni bir Bitcoin tahmini geldi
Öngörüleri tutan analistten yeni bir Bitcoin tahmini geldi

Bitcoin fiyatının yüzde 40’ın üzerinde yükselmesinin 3 olası nedeni

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin (BTC) ve kripto pazarları son on iki saattir oldukça hareketli. 50 milyar dolarlık bir fon girişi, pazarı yakın tarihin en büyük yükselişiyle durgunluktan kurtardı.  Crypto Twitter, güçlü bir adamın yorumlarına dayanan bu hamleyle coşmuş durumda.

Bitcoin fiyatı yüzde 40’dan fazla yükseldi

Dün sabah saatlerinde Bitcoin fiyatı haftalık yüzde 9 düşüşle 7.450 dolar seviyesindeydi. Aşağı yönlü teknik göstergeler yığını, lider kripto para için daha fazla düşüşe işaret ediyordu. Sonra Çin Cumhurbaşkanı, BTC’nin üzerine kurulu olduğu teknoloji hakkında çok olumlu bir açıklama yaptı. Bu, Bitcoin’in tekrar beş haneli rakamlara ulaşmasını sağladı.

Tradingview.com ‘a göre BTC 10.300 doların üzerini görerek yüzde 38 civarında bir günlük kazanç sağladı. O zamandan beri Asya ticareti sırasında geri çekilme başladı ve şu an hala düzeltme hareketi devam ederken Bitcoin, 9.000 – 9.500 dolar geniş bandında salınıyordu.

Tüccar ve analist Alex Krüger, tarihin dördüncü en büyük kazancı ve 2017 yılının sonlarında görülenden bile daha dik efsanevi bir hareket olduğunu söyledi:

Tarihin 4. Ve 10 Mayıs 2011’den beri en yüksek kazanç (günlük getirileriyle karşılaştırınca).

Tarihin en büyük iki günlük 15. İki günlük kazancı.

Eylül aylarında fiyatların geri dönüşü sonrası düşüş eğiliminin tersine çevrilmesiyle bu yılın başlarında başlayan ralli hareketinin devam edebileceği yönünde umutlar yenilendi.

Bitcoin’i yükselten üç olası sebep

Başkan Xi Jinping’in “Blok zinciri çekirdek teknolojilerin bağımsız inovasyonu için önemli bir atılım olarak almalıyız” demesinin yanı sıra, harekete ivme kazandıran birkaç faktör daha var.

VanEck Direktörü Gabor Gurbacs’ın da belirttiği gibi, CME dün sona erdi ve Crypto Capital CEO’sunun tutuklanması, kaybedilen fonlarının bir kısmını geri alan borsalar için iyi bir sonuç olabilir.

Buna ek olarak, vadeli işlemler sözleşmelerinde rekor bir güne ulaşmış olan Bakkt’ın yeni performansı. Bununla birlikte aslında Bitcoin’in neden hareket ettiğinin dört sebebi oluyor. 1.100 BTC’nin üzerinde rekor seviyesi Bakkt için yeni bir seviye. Ve 9 Aralık 2019’da Bitcoin opsiyonlarının başlatacağı da açıkladı.

Altcoinler de yükseliyor

Bitcoin, kripto pazarları için yine momentumun baş aktörü oldu. Muazzam hareket, 55 milyar doların, toplam pazar sermayesini 250 milyar dolara taşıdı.

Ethereum 190 dolara yaklaşan yüzde 15’li bir yükseliş gördü. XRP ise yüzde 9 ‘luk bir artışla 0.30 dolarlık direncin üzerini gördü, ancak şu an yine 30 sentin altında. Bitcoin forkları BCH ve BSV’nin yüzde 25 ve Litecoin’in de 60 dolara yaklaştığı yükselişte yüzde 18’lik bir artış gördük. EOS, BNB, Tron, Monero, Huobi Token, Dash ve NEO da çift haneli yükselişler elde eden diğer altcoin’lerdi.

bitcoinist

Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin