featured
bitcoin, bitcoin fiyatının, bitcoinhaberleri

Bitcoin fiyatının tarihteki büyük düşüşleri

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin fiyatının bu düşüşü bir çok kişiyi tedirgin etti. 17 Aralık 2017’den bu yana% 64.5 oranında azaldı.Total market cap şu sıralar büyük bir düşüşle sadece 338 milyar dolar seviyesinde. Tarihte ki büyük düşüşlere tablo üzerinden bakalım:

Bitcoin fiyatının büyük düşüşleri

 

 

Bu büyük bir düşüş. Bununla birlikte, Bitcoin’deki düşüş yeni bir şey değil. Daha önce birkaç kez daha tekrarlandı.

Neden bu kadar düştü?

Bir kaç kötü haber kripto para ekonomisinde büyük bir düşüşe neden oldu. Bitfinex, ABD Emtia Vadeli İşlem Komisyonunun tepkisini aldı. Çünkü kripto para borsası kullanıcılara para birimlerini Amerikan Doları’na dönüştürme seçeneği sunuyor.

Bununla ilgili şüphe uyandıran şey ise, ne Bitfinex ne de Tether, USDT conini yedeklemek için banka hesaplarında yeterli paranın olduğunu ispatlayamadıkları.

Hindistan’da ise yatırımcıları tedirgin eden olay, hükümet ülkede ki bir çok borsadan vergi almak için yasal işlemler başlattı. Tahminlere göre Hindistan’da, 2018 yılına kadar son 17 ayda 3,5 milyar dolarlık işlem yapıldı.

Güney Kore’de son gelen haberlerden önce oldukça tedirgin bir hava vardı. Ülke kripto para ticaretini tamamen yasaklama niyetinde değil. Ancak hükümet, anonom hesapların gizliliğini kaldırmak için adımlar attı. Güney Koreli tüccarlar artık işlem yapabilmeleri için gerçek adlarını kullanmalı.

Düşüş sadece kripto paralarda değil

Bütün bu gelişmeler dünyada tedirginliğe sebep oldu. Fakat tüm bu düşüşler sadece kripto para borsalarında olmadı. Dünyada ki tüm borsalar şu sıralar düşüş eğiliminde.

Dow Jones Endüstri Ortalaması, yükselen ABD hükümet tahvil getirileri nedeniyle üç haftalık en düşük seviyesine geriledi.Fiat dünyasıda düşüşlerden nasibini alıyor.

En yeni yatırımcılar bile “düşükten al yüksekten sat” mottosunun farkındalar. Akıllarda ki soru ise, “en düşük hangisi” sorusu. Bunun cevabını kimse bilmiyor.

Bitcoin bu tarz hareketlere oldukça alışkın

Yukarıdaki tabloya bakıldığında, Bitcoin’in en kötü kazası 2015 Ocak’ında sona erdi ve 411 gün sürdü. Bu dik dalışı ile birlikte Bitcoin fiyatını % 87 düşürmüştü.

Bugün itibarıyla fiyat son 51 günde % 64.5 geriledi. Eğer bu olay borsada olmuş olsaydı, medya organları 2008’i tekrar yaşıyoruz diyecekti. Kuşkusuz, on yıl önce yaşanan küresel ekonomik krizin büyük kısmı Amerikan hükümetinin yaşadığı evleri ödeyemeyen tüketicilere subprime ipotek dağıtması nedeniyle olmuştu.

Kripto parada genellikle düşüş sebebi düzeltmelerdir. Bu, kısa vadeli yatırımcılar için kesinlikle kötü bir haber. Ancak, uzun vadede düzenlemeler, kripto paraları meşrulaştırmak ve kitlesel olarak ülkesine daha da getirmek için devam eden mücadelede gerekli bir adım olarak görülüyor.

Ccn

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin