Bitcoin yasağını
Avustralya bankaları Bitcoin yasağını kaldırdı

Avustralya’nın büyük bankaları, Bitcoin yasağını kaldırdı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Avustralya’nın en büyük bankalarından bazıları, müşterilerin İngiltere ve ABD’deki muadillerinden farklı olarak Bitcoin‘i kredi kartlarıyla almasını ve satmasını engellemeyeceğini doğruladı. Bu bankalar Bitcoin yasağını kaldırdı.

Bankalar Bitcoin yasağını kaldırdı ve kısıtlama yok

Lloyds Banking Group, JP Morgan, Bank of America ve Citigroup’dan farklı bir yaklaşım sergiledi. Avustralya’nın en büyük bankalarının şu anda müşterilerine, Bitcoin’i kredi ve bankamatik kartlarıyla alıp satmalarını engelleme planları yok.

ANZ ve ABC haberlerine göre “Müşterilerin dijital veya kripto para birimleri satın almasını veya bir ödeme şekli olarak kabul etmesini yasaklamadığını” söyledi.

Bununla birlikte, ANZ sözcüsü, bankanın, “düzenleyici sorumluluklarına” uygun olarak dolandırıcılık faaliyetlerini önlemek için işlemleri “alışılmadık davranış” için izlediğini ortaya koydu. Üstelik banka, ihraççı, bayi veya kripto para ile dijital değişim ticareti yapan şirketler ile iş yapmıyor.”

Bunun nedeni, ANZ, bu tür işletmelerin “düzenlenmemiş ve bu nedenle ANZ politikası içinde” bulunmadığını düşünüyor.

National Australia Bank

Bu arada, National Australia Bank, güvenlik kaygısı ortaya çıkarsa,  çevrimiçi alışveriş merkezlerinde saklanan fonların hâlâ çok yaygın olarak çalındığı hırsızlığı gibi kripto para işlemlerini durdurabileceğini belirtti . NAB sözcüsü şöyle dedi:

ASIC, sanal para birimi alışverişi platformlarının çoğunun genellikle düzenlenmediği için, platform başarısız olursa veya saldırıya uğradığında müşterilerin korunamayacağı veya herhangi bir yasal başvuruda bulunamayacağı konusunda tavsiyede bulunur.

Müşterilerimizin riskini azaltmak için müşterilerimizin bilgi ve hesaplarını son derece ciddiye alırız ve paralarını korumaya yardımcı olmak için bazı kart işlemleri yapılmayabilir.

Bu arada Westpac bankasından bir sözcü daha basitçe ifade etti:

Şu anda kripto para satın almak için kredi kartı kullanımında herhangi bir kısıtlama bulunmamaktadır.

Bitcoinist

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin