Alım baskısı zirve yaptı! Bitcoin fiyatı rekora mı koşuyor?
Alım baskısı zirve yaptı! Bitcoin fiyatı rekora mı koşuyor?

Bitcoin fiyatını 40 kat arttıran sinyal açığa çıktı! En son 2016’da görülmüştü

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Son günlerde oldukça yatay bir seyir izleyen Bitcoin fiyatının bundan sonraki hamlesi merakla bekleniyor. Volatilite hayli düştüğü için yönü belirsiz bir kırılmanın çok yakında olduğunu ifade eden analistler, fırtına öncesi sessizlik döneminde olduğumuzu ifade ediyor.

“Tanıma göre Bitcoin boğa piyasasında.”

Son olarak Twitter’da LimitlessXBT takma adıyla paylaşımlar yapan bir analist, aşağıdaki grafiği paylaşarak şu yorumlarda bulundu:

Bitcoin son bir yıldır daha yüksek bir zirve oluşturamadı. Bu yüzden tanım gereği, bir boğa piyasasında değiliz. BTC, bir yıl boyunca art arda daha düşük dipler ve zirveler gördü, bu yüzden tanım gereği, bu bir ayı piyasası.

Bu hissiyat altın destekçisi ve kripto para eleştirmeni Peter Schiff tarafından da destekleniyor. Ancak son on yılda Bitcoin’in en büyük rallilerinden önce görülen çok önemli bir blok zinciri sinyali açığa çıktı.

Moon Capital’ın tespit ettiği üzere Hash Ribbons, bir boğa geçişi gösterdi ve aylardır ilk defa satın alım sinyali verdi.

Son görüldüğünde fiyatı 40 kat arttıran sinyal açığa çıktı

Hash Ribbons, kısa vadeli hareketli ortalama ve hash oranının uzun vadeli hareketli ortalamasını kullanan bir gösterge. Kısa vadeli hareketli ortalama uzun vadeli hareketli ortalamanın üzerine çıktığında yükseliş işareti olarak görülüyor. Tersi olduğunda ise düşüş eğiliminden söz ederiz.

Hash Ribbons’a göre görünen “satın alma” sinyali Bitcoin boğaları için son derece dikkat çekici.

Aşağıdaki çizelgede belirtildiği gibi, 2016’da bu sinyal oluştuğunda Bitcoin fiyatı bir yıl içerisinde yüzde 4.000 gibi akılalmaz bir yükseliş kaydetmeyi başarmıştı.

Söz konusu yükseliş hissi, sinyalin her oluşumunun Bitcoin’de güçlü rallilerden önce geldiğini kaydeden dijital varlık yatırımcısı ve analisti Charles Edwards tarafından da desteklendi.

Bu arada 2016 ve 2020 Bitcoin halving arasında şaşırtan benzerlikler ortaya çıktı. Detayları buradaki haberimizden okuyabilirsiniz.

bitcoinist


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin