Tahminleri tutan analist 6.000 dolar seviyesini bildi!
Tahminleri tutan analist 6.000 dolar seviyesini bildi!

Bitcoin fiyatındaki düşüş trendi ne zaman son bulacak? İşte analistlerin cevapları

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Piyasa değerine göre dünyanın en büyük kripto para birimi olan Bitcoin, iki aydan fazla bir sürede en düşük seviyesine düştükten sonra yeni bir trend tanımlamakta zorlanıyor. Kripto para birimi Pazar günü 6.647 dolar seviyesine kadar geriledi. ParaDesk Bitcoin Fiyat Endeksi (BPI) rakamları 24 saat öncesine göre yaklaşık %12,5 düşüş gösteriyor. Bir numaralı kripto paranın fiyatı dünden bu yana 6.700 ila 6.800 dolar aralığında seyrediyor. Peki Bitcoin fiyatındaki düşüş trendi ne zaman son bulacak?

Bitcoin fiyatındaki düşüş trendi ne zaman son bulacak?

Bu düşüşün nedeni analistler tarafında Güney Koreli kripto para birimi Coinrail’e yapılan son hack saldırısı ve dikkate değer bir satış da dahil olmak üzere çeşitli faktörlere bağlandı. eToro’daki analist Matthew Newton, Güney Koreli borsaya yapılan saldırının Bitcoin’in fiyat düşüşünün başlangıç ​​silahını ateşlediğini belirtti. Ancak bu büyük düşüşün gün içinde, pazarda büyük bir satış emri verildiği için hacimde bir artış olduğundan gerçekleştiğini belirten analistlerde var. Latium’un CEO’su David Johnson, ileriye dönük olarak, piyasada yükseliş eğilimi veya düşüş eğilimi olacağını söyledi ve sözlerine şunları ekledi:

Bitcoin fiyatında düşüş eğiliminin sürmesi durumunda, fiyatın 6.000 dolar olan psikolojik seviyeyi test edeceğini ve destek kanalı aralıkları olarak 5.700 ila 6.000 dolardan bir destek seviyesi bulmadan önce 5.800 dolar düşeceğini düşünüyorum. 6.000 dolar tarihsel olarak Bitcoin için önemli bir destek seviyesi olmadı.

Bitcoin fiyatı için olasılıklar

eToro’nun kıdemli piyasa analisti Mati Greenspan ise, kırılmanın devam etmesi halinde fiyatın 5.000 dolara doğru inebileceğini belirtiyor. David Johnson, ayrıca Bitcoin‘de yukarıya doğru bir yükseliş eğilimi yaşanması halinde durumun tamamen farklı olabileceğini söylüyor. Analiste göre, Bitcoin günlük kapanışı 7.100 dolar ile yaparsa bu durumda 7.700’e doğru bir hareket görülebileceğini vurguluyor. David Johnson bu direnç seviyesinin geçilmesi durumunda 8.000 dolarlık psikolojik seviyenin test edileceğini de ekliyor.

Forbes

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin