Bitcoin fiyatındaki dalgalanma yatırımcıları endişelendiriyor! Kritik karar öncesinde varlıktan ne bekleyebiliriz?
Bitcoin fiyatındaki dalgalanma yatırımcıları endişelendiriyor! Kritik karar öncesinde varlıktan ne bekleyebiliriz?

Bitcoin fiyatındaki dalgalanma yatırımcıları endişelendiriyor! Kritik karar öncesinde varlıktan ne bekleyebiliriz?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin 26.000 dolarda istikrarsız bir çizgide kaldı, ancak Cuma günü Federal Rezerv duyurusuyla birlikte artan dolar gücü daha fazla aşağı yönlü baskıya neden olabilir.

CoinGecko’ya göre Bitcoin, sabah saatlerinde 26.000 dolar civarında yatay işlem gördü. Piyasa değerine göre dünyanın en büyük kripto para biriminin fiyatı son 24 saatte %0,4 arttı.

Pazartesi günkü düşüşlere altcoinler de eklendi. CoinGecko’ya göre BNB tokeni geçen hafta %12’nin üzerinde düşüşle 209 dolara geriledi. XRP geçtiğimiz hafta %17,5 düşüşle 0,51 dolara geriledi ve Cardano son 24 saatte %2,6 düşüşle 0,25 dolara geriledi.

Riskli varlıklardan kaçış

Yatırımcıların hisse senetleri, Bitcoin ve kripto para birimleri gibi risk varlıklarına olan iştahlarını kaybetmelerine neden olabilecek iki önemli faktör var. Birincisi, ABD 10 yıllık Hazine tahvil getirilerinin 2007’den bu yana görülmeyen zirvelere ulaşması. İkinci olarak, Cuma günkü Jackson Hole Sempozyumu’nda Federal Reserve Başkanı Jerome Powell’ın şahin bir açıklama yapma olasılığı var.

Bir analist Cuma günkü konuşma öncesinde “yatırımcıların artık bu riskli varlıklardan tahviller lehine geçiş yapıyor olabileceğini” söyledi.

Sei Labs kurucu ortağı Jeff Feng, “Bu değişimin geçici mi yoksa makroekonomik belirsizlikler nedeniyle daha uzun vadeli bir stratejik yeniden düzenlemenin göstergesi mi olduğu henüz belirlenmedi” dedi.

Feng, mevcut enflasyon ortamı göz önüne alındığında, “birçok kişi Jackson Hole’da bu endişeleri giderme taahhüdünün sinyalini veren orta derecede şahin bir ton beklendiğini” ekledi. Ancak Feng, Fed’in resesyon potansiyeline karşı dikkatli olduğunu ve daha agresif faiz artırımlarının sinyalini vermekten kaçınabileceğini kabul etti.

Genesis’in küresel ticaret sorumlusu Ravi Doshi, Powell’ın Cuma günkü duyuruyu Fed’in faiz oranlarını daha uzun süre yüksek tutma arzusunu aktarmanın bir yolu olarak kullanabileceğini söyledi. “Fakat sonuçta piyasa 2024’te faiz indirimi bekliyor” diye ekledi.

Jackson Hole’dan sonra doların muazzam bir güçlenme dalgası potansiyeli var. Güçlenen bir ABD doları endeksi (DXY), riskli varlıklar için ters rüzgarlar yaratabilir. Eğer doların güvenli liman olarak çekiciliği daha da artarsa, Bitcoin’in riske göre düzeltilmiş getirisi daha az kabul edilebilir hale gelecektir.

theblock


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin