Bloomberg müjdeyi verdi: “Bitcoin yükselişi yeni başlıyor.”
Bloomberg müjdeyi verdi: “Bitcoin yükselişi yeni başlıyor.”

Bitcoin fiyatındaki büyük düşüşün arkasındaki sebep yükseliş sebebiyle aynı olabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Coin360’a göre, Bitcoin için büyük bir tersine dönme eğilimi devam etmekte olup, BTC yazım sırasında %10,95 düşüşle 7.122 dolar seviyesine geriledi. Altcoin’ler, Ethereum 241,22 dolardan, XRP ise 0.3844 dolardan işlem görüyor.

Bitcoin çöküşünde balinalar

Bitcoin çöküşü ile ilgili tahminler dolaşırken Bitfinex ve Tether kararı üzerinde yoğunlaşıldı. Ancak, popüler bir kripto YouTube kanalı sahibi Michael Gu Boxmining, tek bir balinanın bu çöküşü tetiklediğine inandığını söyledi.

Kripto borsası Bitstamp başta olmak üzere, potansiyel olarak aynı anda birkaç büyük kripto borsasında büyük miktarda BTC satıldı ve birkaç dakika içinde BTC fiyatında çarpıcı bir düşüşe yol açtı. Analist bu durumu şöyle açıkladı:

Aslında bu konuda trader arkadaşlarımdan haber aldım. Bu geri çekilmeyi bir arbitraj fırsatı olarak gördüler. Bitcoin’in fiyatı çok hızlı bir şekilde 6.200 dolara (Bitstamp Borsası’nda) düştüğü için, Bitstamp’ta Bitcoin satın almanın ve diğer borsalardaki arbitrajı kullanmanın bir yolunu bulmaya çalışıyorlardı…

Herkesin keyfi olarak tahrif etmesiyle, belirsiz yükselişin oluşturduğu gerginlik fiyatın tüm borsalarda düşmesine sebep oldu. Bu durum gerçekten kripto para birimi piyasalarında ne kadar güçlü balinaların ve büyük satış siparişlerinin olduğunu gösteriyor.

Okuyucularımızın hatırlayacağı gibi Bitcoin 4.000 dolar seviyelerinde gezerken gizemli bir balina 3 borsada aynı anda alım emri girmişti. Bu alım emri ile Bitcoin yükselişinin ilk kıvılcımı ateşlendi ve Bitcoin o zamandan bu yana %100 arttı. Belli ki balinalar bu kadar karın yeteceğini düşündü ve şimdilik pozisyonlarını bozdular.

Bitcoin’in fiyatı birden fazla borsaya düştüğü için, BitMEX gibi marj alım satım platformları üzerindeki sözleşmeler domino etkisiyle tasfiye edildi, böylece tüm kripto para birimlerinin toplam piyasa değeri yaklaşık 30 milyar dolar düştü.

Dailyhodl

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.




Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin