featured

Bitcoin fiyatında düşüşün sona ermesi için ne gerekiyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dün yeni bir fiyat düşüşünden sonra, Bitcoin (BTC) önümüzdeki 24 saat içinde 6.000 doların altında bir başka harekete neden oluyor. Ancak Bitcoin fiyatındaki son durumu değerlendiren Omkar Godbole’e göre yine de lider kripto para birimi için umut var. Şu sıralarda Bitcoin, %0,32 oranında artışla 6.112 dolardan işlem görüyor. Peki analiste göre, Bitcoin fiyatında düşüşün sona ermesi için ne gerekiyor?

Günlük grafik
Günlük grafik

Analiste göre, Bitcoin fiyatında düşüşün sona ermesi için ne gerekiyor?

Omkar Godbole, Bitcoin’in 6.000 doların altına düşebileceğini ve bu durumda 5.755 ve 5.711 desteklerinin test edilebileceğini belirtiyor. Fiyatlarda bir düşüş görülse bile, Bitcoin hala diğer kripto paralardan daha iyi performans gösteriyor. Analiste göre, 6.000 doların altındaki bir kırılma piyasalarda riskten kaçmayı tetikleyebilir ve yatırımcıları yüksek riskli alternatif kripto para birimlerinden Bitcoin’e girmeye zorlayabilir.

Analist, günlük kapanışın 5.755 doların altında yapılması halinde fiyatın 5.090 doları görebileceğini söylüyor. Omkar Godbole 6.425 doların üzerinde bir günlük kapanış fiyatının ise düşüş eğilimini durduracağını sözlerine ekliyor. Ayrıca analiste göre, bu durum gerçekleşirse grafiklerde görüldüğü gibi Bitcoin, büyük olasılıkla diğer kripto paralardan daha iyi bir performans gösterecek.

ETH/BTC günlük grafik
ETH/BTC günlük grafik

Omkar Godbole’e göre yeni bir fiyat artışı gelebilir

Omkar Godbole’e göre, fiat paralar Bitcoin gibi büyük varlıklar aracılığıyla kripto para piyasasına akmaya meyilli. Bu paralar daha sonra Bitcoin değerlemeleri aşırı genişlediğinde, alternatif kripto para birimlerine çevrilir. Ayrıca, Bitcoin’den ve alternatif kripto para birimlerinden paranın dönüştürülmesi, genellikle yatırımcıların daha fazla risk almak için istekli olduklarına işaret ediyor. Analiste göre bu durum piyasada yeni bir fiyat artışını tetikleyebilir.

Coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin