Bankacılık krizinin derinleşmesi kripto piyasasını etkiliyor! Bitcoin fiyatına etkisi ne olacak?
Bankacılık krizinin derinleşmesi kripto piyasasını etkiliyor! Bitcoin fiyatına etkisi ne olacak?

Bankacılık krizinin derinleşmesi kripto piyasasını etkiliyor! Bitcoin fiyatına etkisi ne olacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – JPMorgan ve PNC’nin teklif vermek istemesiyle birlikte, First Republic Bank’ın FDIC alıcılığı muhtemelen bu hafta sonu gerçekleşecek. Bu gelişme, Bitcoin fiyatında yeni bir yükseliş dalgasının başlamasına neden olabilir.

Bankacılık krizinin başka bir dalgasının ABD Merkez Bankası Federal Rezerv bilançosu üzerinde ek baskı oluşturacağı düşünülüyor ve bu da Bitcoin fiyatının 35.000 dolara kadar yükselmesine neden olabilir. Wall Street Journal tarafından 29 Nisan’da yayınlanan bir rapora göre, ABD hükümeti First Republic Bank’ı FDIC kayyumluğu altına alacak.

Fakat First Republic Bank, risk altındaki tek banka değil. Şu anda 4-5 banka milyarlarca banka mevduatı çekilmesiyle karşı karşıya. Fed’in nakit sıkıntısı çeken bankaları çöküşün eşiğine getirmek için daha fazla para basması gerekiyor.

First Republic Bank’ın FDIC alıcılığı muhtemelen bu hafta sonu gerçekleşecek

Wall Street Journal’a göre, First Republic Bank’ın FDIC kayyımlığı muhtemelen bu hafta sonu gerçekleşecek. Ayrıca, JPMorgan Chase & Co ve PNC Financial Services gibi bankalar, hükümet tarafından kapatıldıktan sonra First Republic Bank’ı satın almaya hazırlanıyor. First Republic’in hisseleri Pazartesi gününden beri serbest düşüşte ve Cuma günü piyasa kapanışında %75’in üzerinde düşerek 3,51 dolara düştü. Çalışma saatleri dışında, FRC hisseleri %33 düşerek 2,33 dolara geriledi.

Bazı Wall Street uzmanları, dört ila beş bankaya bakan devlet kurumlarının önümüzdeki aylarda iflas edebileceğinden, First Republic Bank’ın çöken son banka olmadığını açıkladı. JPMorgan ve PNC’nin de aralarında bulunduğu büyük bankalar, Mart ayında 30 milyar dolarlık mevduat sağlayarak First Republic Bank’taki sorunları önlemeye çalıştı. Ancak banka, mevduatların sürekli olarak çekilmesini engelleyemedi.

Bankacılık krizinin kripto piyasasına etkisi

Fed, bankaları çöküşten kurtarmak için şimdiden yaklaşık 400 milyar dolar bastı. Bankacılık krizine rağmen Fed, Mart ayında faiz oranlarını 25 baz puan daha artırarak %4,75-%5’e yükseltti. Fed bir sonraki faiz artırım kararını 3 Mayıs’ta açıklayacak, Wall Street ise merkez bankasından bir ara bekliyor.

Bankacılık krizinin bu ikinci dalgası, Fed’i daha fazla para basmaya zorlayarak Bitcoin fiyatlarının 35.000 dolara yükselmesine ve kripto piyasasında yeni bir yükseliş hareketinin başlamasına neden olabilir.

Kripto para birimi fiyatı son 24 saat içinde yatay bir seyir izledi ve şu anda yaklaşık 29.500 dolar seviyesinde işlem görüyor. Son 24 saat içinde en düşük ve en yüksek değerleri sırasıyla 28.929 dolar ve 29.526 dolar olarak kaydedildi. Ayrıca, yatırımcılar Fed’in para politikası kararını beklerken işlem hacmi son 24 saatte %31 azaldı.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin