Kripto uzmanı:
Kripto uzmanı: "Bankacılık krizi yeni başlıyor olabilir!"

Kripto uzmanı: “Bankacılık krizi yeni başlıyor olabilir!”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Popüler bir kripto hukuk uzmanı, temelsiz şartlara dayanmasına rağmen bankacılık krizinin ancak şimdi başlıyor olabileceğini tahmin etti.

Mart 2023’te bölgesel bir banka çöküşü endişesi nedeniyle Bitcoin fiyatının yükselmesi, kripto piyasası için bir fırsat olarak geldi. ABD Federal Rezervi tarafından alınacak önlemler ve piyasa koşullarının hafifletilmesiyle, bankacılık sektöründeki yaygın bir çöküşten ABD’nin kurtulabileceği düşünülüyordu.

Ancak, Mart ayında Silvergate ve Signature Bank’ın iflası sonrasında First Republic Bank (FRC) hisselerinde yaşanan düşüş, sektördeki istikrara ilişkin yeni endişeleri beraberinde getirdi. Federal Mevduat Sigorta Kurumu’nun (FDIC) yakında el koyma işlemini başlatabileceği yönünde raporlar ortaya çıktı.

Bu durum, Silvergate ile başlayan bir olay gibi görünse de, şimdi First Republic Bank ile benzer şekilde algılanıyor. Bu bağlamda, popüler bir kripto uzmanı, Amerikan televizyon kişiliği Jim Cramer’a dayanarak, bankacılık krizinin yeni başladığı yorumunu yaptı. CNBC sunucusu Jim Cramer’ın eleştirisine karşı bazı hisse senetleri anında düşüş veya yükseliş yaşadığı için, yatırımcılar arasında “ters Jim Cramer” stratejisi popüler hale geldi. Bu strateji, Cramer’ın tahminlerinin tersi yönünde işlem yaparak kâr elde etmeye çalışmayı içerir. Ancak bu stratejinin başarısı, sadece Cramer’ın tahminlerinin doğruluğuna bağlı değildir ve her zaman işe yaramayabilir.

Bankacılık krizi yeni mi başladı?

XRP ve SEC davasında 70.000’den fazla XRP token sahibini temsil eden XRP avukatı John Deaton, ters Jim Cramer stratejisine dayanarak bankacılık krizinin ancak şimdi başlıyor olabileceğini tahmin etti. Bu yorumu, Cramer’in First Republic Bank’ın çöküşünün bankacılık krizinin sonu olabileceği yönündeki açıklamasına yanıt olarak yaptı.

Bu nedenle, tamamen göz ardı edilemese de, Deaton’ın öngörüsünde önemli bir mantık eksikliği var. Bununla birlikte, hatırlanacağı üzere Standard Chartered Bank, Bitcoin fiyatının 2024 yılına kadar 100.000 dolara kadar çıkabileceğini öngörmüştü.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin