featured

Bitcoin fiyatı neden yükseliyor? Bir sonraki durak 100 bin dolar mı? İşte analistlerin tahminleri

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber: Bitcoin fiyatı, 11 Mart Pazartesi günü erken işlem saatlerinde tüm zamanların en yüksek seviyesini (ATH) geride bıraktı. 71 bin doları geçerek önemli bir kilometre taşına ulaşan lider dijital varlık, 72 dolar seviyesine ulaştı. Bu artış yatırımcı güvenini yükseltirken varlık için yeni nihai hedefler gündeme gelmeye başladı. Son 24 saate yüzde 3,60’lik bir büyüme kaydeden BTC’nin işlem hacmi yüzde 74 artarak 50,257,698,757 dolara ulaştı. Varlığın yönelik iyimserliğin ve satın alma baskısının artması ile yeni nihai hedef 100.000 dolara ulaştı.

Son bir haftada oldukça hızlı bir yükseliş dalgası ile eşi benzeri görülmemiş bir ralliye başlayan Bitcoin fiyatının yükselmesinin altında ise dünya çapında gelişen makro etkenler, kripto para piyasası içindeki gelişmeler var.

Bitcoin ve Ethereum ETN’leri için yeni kabul

Günün erken işlem saatlerinde Bitcoin fiyatının yükselmesinden hemen önce Londra Menkul Kıymetler BorsasıETN başvurularını kabul edebileceğine dair bir açıklama yaptı. ETN olarak bilinen BTC ve Ethereum’un borsada işlem göre tahvil uygulamaları için ticarete olumlu bakan Londra borsasının bu haberi ana akım finans piyasasında dijital varlıkların kabul edilmesine yönelik önemli bir adım kabul ediliyor. Aynı zamanda dijital varlıklara yönelik artan kurumsal ilginin benimsenmeyi arttıracağı düşünülüyor.

Bitcoin

Bitcoin ETF’lerine karşı artan talep

Ocak ayında kabul edilen ve Stop BTC ETF’lerinin etkisi fiyat üzerinde oldukça etkili bir rol oynadı. ETF’ler etrafında oluşan iyimser hava ve artan satın alım baskısı varlığın küresel piyasada kabul görmesinde rol oynadı. Bununla birlikte Bitwise CIO’su Matt Hougan, Bitcoin ETF’lerinin tüm zamanların en başarılı lansmanı olduğunu açıkladı. 7,5 milyondan fazla varlık çeken ETF’lere yönelik genişleyen bir alıcı kesimi olduğu açıklayan Matt Hougan, büyük şirketler ile görüşmelerin devam ettiğinin altını da çizerek şimdiden daha fazla Bitcoin Stop ETF’sine giriş olacağının altını çizdi.

Bununla birlikte CIO, BTC ETF’lerinin güven duyulan bir yatırım seçeneği olduğunu ekliyor. Ana akım yatırım seçeneği olarak görülen ETF’lere 2024 yılının ikinci yarısında daha fazla girişin olması bekleniyor. Bu da Bitcoin’in geleceğine yönelik yeni bir yükseliş sinyali olarak yorumlanabilir.

 

Yaklaşan Bitcoin Halving etkinliği

BTC ETF’lerine artan giriş varlığa yönelik talebi artırırken madencilik faaliyetleri de gündeme geliyor. Özellikle yaklaşan halving olayı yeni çıkan Bitcoin Minetrix gibi yeni çıkan coinlere olan talebi yükseliyor. Bitcoin Minetrix, geleneksel madencilik sorunlarına karşı bulut madenciliği anlayışı ile çevreci çözümler sunan bir proje. Ethereum ağı üzerine inşa edilen ve üçüncü taraf dolandırıcılık risklerini ortadan kaldırarak güvenli bir kullanım sunan Bitcoin Minetrix tokeni, gelişmiş teknik altyapısı ile basit bir kullanıma sahiptir. Böylece teknik bilgi ve ağır donanım gerektirmeden herkesin madencilik gelirlerinden pay almasını sağlar.

Bitcoin Minetrix Satın Al

Son olarak ön satış aşamasında olan ve borsa listelenmelerinden önce uygun fırsatlar eşliğinde satın alınabilecek olan BTCMTX tokeni, yeni bir etaba geçerek fiyat artışına gitti. Bu yazının yazıldığı sırada güncel fiyatı 0.014 dolara yükselen token, Ethereum ve BNB token ile satın alınabilir. Ayrıca kendi resmi web sitesinden kart ile satın alınması mümkündür.

Tether’in yeni coin hamlesi

BTC’nin hızlı yükselişinin ardındaki nedenlerden biri de Tether. Kripto piyasasında önde gelen stabilcoinlerden biri olan Tehter, geçen hafta sonu boyunca piyasaya yeni para akışı sağladı. Zincir üstü analiz firmalarından alınan veriye göre Tether hazinesi 2 milyar USDT bastı. Ayrıca Ethereum ağında 5 milyar USDT basıldı. Önemli bir işlem olan piyasaya yeni coinlerin sürülmesi varlığa yönelik dengeleri bir miktar bozdu. Ek olarak yüksek hacimli işlem yapan bir balinanın 261 milyon USDT’yi Binance borsasına yatırması da dengeleri bozdu. Bu işlem büyük alım satımlardan önce önemli bir hazırlık olarak yorumlandı.

 

Bitcoin 1 günlük fiyat grafiği

Sonuç olarak 70 bin dolarda kısa bir sıkışma yaşayan ve kısa sürede yükselişe geçen lider dijital varlık BTC, için yeni zirveler öngörülüyor ve bunlardan biri yakın tarihli 80 bin dolar seviyesidir. Bunun yanında BTC USD tarafında tek taraflı tasfiye gerçekleşmesi ve Bybit’te 4 saat için 34 milyon doların tasfiye edilmesi de varlığın fiyatı üzerinde etkili oldu.

Kripto para piyasasındaki son değişikliklere bakıldığında BTC, bu yazının yazıldığı sırada 72,045 dolar seviyesinde işlem görüyor. Gün içinde en yüksek 72.45’e yükselen varlık için olumlu tahminler BTC’nin bir yıl içinde 100 bin dolara ulaşacağı yönünde.

newsbtc

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin