featured

Bitcoin’in 70 bin doları aşması hâlinde izlenecek en iyi 3 kripto para

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Hareketli bir hafta geçiren ve önemli kazımlar elde eden kripto para piyasası, Bitcoin öncülüğünde yükseliyor. Tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 70 bin dolara ulaşan lider dijital varlık, altcoin piyasasındaki yükselişi de tetikledi. Ethereum başta olmak üzere meme coinler ve yapay zeka tokenleri önemli büyümeler kaydetti ve geçtiğimiz dönemin kayıplarını telafi etti.

Ethereum son bir haftada yüzde 16 değer kazanırken BNB token yüzde 29 artış gösterdi. Buna karşın meme coinler arasında DOGE ve SHIB sırasıyla yüzde 29 ile yüzde 60 kazanç elde etti. Hem altcoinler de hem de lider varlıklarda bu hızlı yükseliş ile birlikte kripto para piyasasının hacmi geleneksel varlıklar karşısında güç kazandı. Kripto Korku ve Açgözlülük Endeksi, bu sürede 86’ya ulaşarak aşırı açgözlülük bölgesine ulaştı. Bu durum kripto para borsasının geleneksel borsalardan bağımsız hareket ettiğini gösterirken yatırımcı duyarlılığındaki değişimi de işaret ediyor.

Bitcoin’in fiyatına bakış

Ocak aynında kabul edilen ve Bitcoin yeni zirvelere ulaşmasına olanak tanıyan ETF onaylarında yaşanan yoğun giriş, BTC’nin hızla toparlanmasını sağladı. 38 bin dolarlık dip seviyesinden yüzde 80’lik bir artışla 68 bin dolara çıkan varlık, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 70 bin dolara ulaştı. Son bir ayda yüzde 48’lik yükseliş sergiledi ve Bitcoin’in piyasa değeri 1,3 milyar dolara ulaştı. Son 24 saate işlem hacminde hafif bir düşüş gösteren varlık, 70 bin dolarlık seviyede bir dirençle karşılaştı. Bir sonraki hedef noktası ise 7500 dolar olacak. Aksine bir düşüş hâlinde ise potansiyel fiyatın 63 bin ile 57 bin arasında olacağı düşünülüyor. Bununla birlikte BTC’nin yeniden 70 bin dolarlık seviyeyi aşması hâlinde izlenecek birçok altcoin bulunuyor.

1. Bitcoin Minetrix boğa piyasasında yükseliş için hazır!

Bitcoin ile endeksli bir meme coin olan Bitcoin Minetrix, yaklaşan yarılanma etkinliği sonrası değer kazanacak projelerden biri. Geleneksel madenciliğin sorunlarına yönelik çözümler geliştiren Bitcoin Minetrix projesi, güvenilir ve basitliği öncelikli olarak hedef alıyor. Minetrix tokeni, madencilikte ortaya çıkan güvenlik, teknik bilgi, yüksek enerji sarfiyatı gibi sorunları ortadan kaldırarak daha çevreci ve şeffaf bir anlayışla yatırımcıya kâr etme fırsatı verir.

Öncelikle olarak ETH ağı üzerinde işlem gören ve güvenlik açıklarına karşı güvenilir bir kullanım sunan BTCMTX tokeni, karbon ayak izini azaltarak çevreci bir yaklaşımla hareket eder. Bu çözümleri ile sürdürülebilir bir proje olarak ilerleyen Minetrix, yatırımcıya aktif ve pasif gelir elde etme şansı verir. 

Bitcoin Minetrix Satın Al

Bitcoin Minetrix nereden alınır?

Listelenmeden önce son etaba yaklaşan Bitcoin Minetrix tokeni, kendi resmi web sitesi üzerinden satın alınabilir. Satın alım işlemleri için CoinBase Wallet, MetaMask gibi kripto para cüzdanlarını aktif etmek gerekir. USDT, ETH ve kart seçenekleri ile satın alınabilen token, 0.0139 dolardan satışa sunuluyor.  

2. Dogecoin (DOGE) yeni destek seviyelerini test etmeye hazırlanıyor!

Son iki haftadır Bitcoin’in yükselmesi ile harekete geçen meme coinlerden biri olan DOGE, agresif bir fiyat hareketi ile yüzde 25 büyüme kaydetti. Aynı zamanda aylık bazda bakıldığında da en fazla kazanan meme paralardan biri oldu ve yüzde 115’lik bir kazanç elde etti. Son 24 saate işlem hacmi de yüzde 4 büyüdü ve son 1 yılın en yüksek seviyesi olan 0,20 dolara ulaştı. Tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 0,56 dolardan oldukça uzak olmasına rağmen kısa sürede önemli bir büyüme kaydeden DOGE, son iki haftadır yaşanan meme coin çılgınlığının ortasında lider meme coin olarak konumunu korumayı başardı.

Bitcoin
1 haftalık DOGE fiyat grafiği

Bu yazının yazıldığı sırada 0,1737 dolardan işlem gören ve piyasa değeri 24 milyar dolara ulaşan varlığın fiyatında hafif bir dalgalanma görülüyor.  Bitcoin’in tetikleyeceği boğa koşusunda 1 dolara ulaşması bekleniyor ve daha olası fiyat tahminlerinde ise 0,206 dolar ile 0,27 dolar arasında hareket etmesi bekleniyor. Yaklaşan Bitcoin yarılanma etkinliğinde bu seviyeleri test edebilecek olan DOGE fiyatında tersine bir düşüş görülürse 0,13 dolar yeniden görülebilir.

3) Graph (GRT) token yükseliş istikrarını koruyor

Blok zincirde veri sorgulamaya yönelik indeksleme protokolü olan The Graph (GRT), haftalık grafikte iyimser bir tablo çiziyor. Art arta 5 gün boyunca yeşil mumla bir ralli yapan GRT tokeni, son 24 saat içinde yüzde 19’luk artışla en çok değer kazanan varlıklardan biri oldu. Aynı zamanda son 1 yılda yüzde 330’luk bir değer kazanarak dengeli bir büyüme kaydeden tokenin piyasa değeri 3,69 milyara yükseldi.

1 haftalık Graph fiyat grafiği

0,149 dolarlık psikolojik destek bölgesinden 0.47 dolara ulaşan Graph, yükseliş eğilimi içinde 0,54 dolar bölgesinde direnç ile karşılaşabilir. GRT tokenin düşmesi hâlinde destek bölgeleri ise 0,32 dolar ile 0,25 dolar arasında. Kripto paranın gidişatı dijital para piyasasının büyümesi ile tokeni bir lider olarak konumlandırıyor.

Sonuç

Kripto para piyasası Bitcoin ETF’lerinde yaşanan girişle yükselmeye devam ediyor. Bitcoin ve Ethereum öncülüğünde gerçekleşen toparlanma eğiliminin ortasında meme coinler ve AI tokenleri de değer kazanıyor. Piyasa duyarlılığını arttıran bu yükseliş eğilimi, yatırımcılar ve analistler tarafından yakından izlenirken yatırım yapmadan önce kripto piyasasının değişken olduğu göz önünde bulundurulmalıdır.

coingape

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin