BTC

Bitcoin analizi: BTC fiyatı, yükseliş trendini yeniden yakalamak için bu kritik direnci aşmalı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin fiyatı (BTC) yeni haftayı 30.000 dolarlık desteği savunarak açtı. Son birkaç haftadır yükselme eğilimi gösteren girişimler olsa da borsalardaki hacimlerin daralması boğaları, yüksek fiyat hareketlerini sürdürecek momentumdan mahrum bırakıyor olabilir.

Şu anda durgun olan kripto piyasa değeri yüzde 0,7 düşüşle 1,21 trilyon dolara gerilerken, Bitcoin 584 milyar dolarla en büyük paya sahip oldu. En büyük kripto para yüzde 0,6 düşüşle 30.085 dolara gerilerken Ethereum yüzde 0,6 düşüşle 1.855 dolardan işlem görüyor.

Spot ETF önerileri Bitcoin fiyat rallisini ateşleyemedi!

Bitcoin spot borsa yatırım fonu (ETF) başvuruları haziran ayından bu yana kriptosferdeki ana tartışma konusu oldu. Analistler, özellikle Blackrock’un yarışa katılmasıyla birlikte piyasanın önemsediği tek şeyin spot bir BTC ETF’si olduğuna inanıyor.

Ancak analistler, spot Bitcoin ETF’sinin kripto endüstrisi üzerindeki etkisi konusunda ikiye bölünmüş durumda. Bazıları, ürünün kurumsal yatırımcıların Bitcoin’e maruz kalmasının önünü açacağına inanıyor. BTC alımının artması 2024’teki dört yıllık yarılanma döngüsünü göz önünde bulundurarak çok beklenen boğa piyasasının önündeki eksik bulmaca parçası olabilir.

BTC

Galaxy araştırma müdürü Alex Thorn CoinDesk’e gönderdiği yazılı notta “Sözde ana akım benimsemesi Bitcoin’e yeni katılımcı dalgaları getirecek ve risk ilk etapta merkezi alternatiflere göre onu değerli kılan ademi merkeziyetçilik özelliklerini önemsemeyecekleri ve korumayacaklarıdır.” dedi.

Bu arada SEC, ETF başvurularından duyduğu memnuniyetsizliği dile getirerek bunların yetersiz olduğunu söyledi. Bu durum Blackrock’u geçen hafta Nasdaq aracılığıyla teklifini yeniden sunmaya zorladı.

BitBull Capital’den Joe DiPasquale yaptığı yazılı açıklamada “Büyük ölçüde olaysız geçen bir haftada, Bitcoin’in 30 bin dolar civarındaki destek seviyelerini test etmek için düşüş eğiliminde olduğunu gördük.” dedi. “Ancak piyasa lideri, SEC’in ETF başvurularını yetersiz bulduğu haberlerine rağmen kilit seviyeyi korumayı başardı.”

Bitcoin boğaları kritik destek olarak 27 bin dolarla 48 bin doları görüyor!

BTC fiyatı, yükseliş trendini doğrulamak için en inatçı destek/direnci 31.000 dolardan geri almalıdır. Kripto tüccarı/analisti Kaptan Faibik’e göre “Bitcoin boğaları, yükseliş ivmesini yeniden kazanmak ve makro ölçekte azalan kanaldan bir kopuşu teyit etmek için bu direnci temizlemelidir.”

Faibik,”BTC 31 bin S/R seviyesinin altında kalmaya devam ederse ağustos ayı sonlarında potansiyel olarak 20 bin bölgesini yeniden test edebileceğini tahmin ediyorum.” dedi.

Ancak DiPasquale, Bitcoin’in “30 bin doların üzerinde işlem görmeye devam etmesi hâlinde, daha fazla yükselme girişimi olacağını” düşünüyor. Şöyle ekledi “Bu arada, 27 bin dolar şimdilik güçlü bir destek olmaya devam ediyor.”

BTC/USD haftalık grafik

BTC’in uzun vadeli yükseliş görünümü 48.000 dolar olsa da ilk olarak 38.000 dolar civarında yüksek seviyeleri etiketleyebilir ve ardından 2023’ün sonunda beklenen nihai ralliden önce 35.000 dolara geri çekilebilir. Öte yandan yükseliş trendinin yeniden başlaması için 30.000 dolarlık destek önemini koruyor. Ancak zayıflaması hâlinde BTC fiyatı en güçlü desteği olan 27.000 dolara geri dönebilir. Kaptan Faibik, kripto piyasası 48.000 dolara kadar boğa koşusu için yerleşmeden önce Bitcoin’in 20.000 dolara düşebileceğine inanıyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin