featured

Bitcoin balinaları 3 haftada 71.000 BTC biriktirdi: Bitcoin fiyat yükselecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Geçtiğimiz hafta, dünyanın en büyük kripto para birimi olan Bitcoin (BTC) 31.000 dolara kadar yükselerek 2023 yılı için yeni bir zirveye ulaştı. Zincir üzerindeki veriler, Bitcoin köpekbalığı ve balina adreslerinin son fiyat rallisi sırasında neredeyse her noktada biriktirme yaptığını gösteriyor.

Santiment’ten alınan verilere göre 10 ila 10.000 Bitcoin tutan adresler son üç hafta içinde 71.000 coin biriktirdi. Veri sağlayıcısı şunları kaydetti:

Bitcoin’in köpekbalıkları ve balinaları, fiyatlar 30 bin ila 31 bin dolar aralığında “sıkıcı” olmaya başlasa bile, herhangi bir yavaşlama belirtisi göstermiyor. 17 Haziran’dan bu yana, 10 ila 10 bin dolar BTC adresi 71 bin coin daha biriktirdi ve bu da 2,15 milyar dolara denk geliyor.

BTC

Ancak geçtiğimiz pazartesi günü 31.000 dolara ulaştıktan sonra Bitcoin satış baskısıyla karşılaşmaya devam etti ve 30.000 dolara yaklaştı. Ancak Bitcoin için bir başka olumlu zincir içi gösterge, geçtiğimiz ay BTC döviz rezervi metriğindeki düşüş oldu. Bu durum piyasa katılımcıları arasında yükseliş eğilimi olduğuna işaret ediyor.

Bitcoin teknik analizi

Bitcoin fiyatı 30 bin dolar seviyesini aştıktan sonra birçok kez aynı seviyeyi test etti. Bu seviyede destek bulmasına rağmen RSI göstergesindeki düşüş eğilimi gibi, yakında potansiyel bir düzeltme veya tersine dönüşe işaret edebilecek bazı endişe verici işaretler var.

Düşüş durumunda, 28K dolar ve 26K dolar civarındaki 50 günlük ve 200 günlük hareketli ortalamalar önemli destek seviyeleri olarak hizmet edebilir. Öte yandan fiyat yükselmeye devam ederse BTC 38 bin dolarlık direnç bölgesine ulaşabilir.

Bitcoin fiyatı 4 saatlik grafikte öngörülemeyen hareketler göstererek gelecekteki yolunu tahmin etmeyi zorlaştırdı. Şu anda, 30 bin dolar seviyesini test ediyor ve eğer kırılırsa 27.500 dolar seviyesine doğru bir düşüş olasılığı var.

RSI göstergesi nispeten sabit kaldı ve alıcılar ile satıcılar arasında net bir baskınlık olmaksızın bir denge olduğunu gösteriyor. Önemli 30 bin dolar seviyesinin yakınında devam eden mücadele kısa vadede belirsizliğe katkıda bulunuyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin