Doğru Bitcoin tahminleriyle bilinen SFOX’un son BTC ve altcoin raporu
Bitcoin fiyatı, üzerinde etkili olabilecek pazar faktörleri

Bitcoin fiyatı, yükseliş baskısını arttırıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link
  • Bitcoin fiyatı, son tırmanışında düzeliyor ancak daha büyük bir tersine dönme kalıbı oluşturmak için yolda olabilir.
  • İlgilenilen alandan bir çıkma, bir ters baş ve omuzların oluşmasına yol açabilir.
  • Teknik göstergeler yükseliş baskısının varlığını yansıtmakta.

Bitcoin (BTC), bu düzeltmeyi tamamlarsa bir ters baş ve omuz deseni oluşturmaya hazır. Bitcoin şu anda 8.892 dolar seviyelerinden işlem görüyor.

Teknik göstergelerle Bitcoin fiyat analizi

100 SMA, en az direnç yolunun yukarı tarafa olduğunu göstermek için daha uzun süreli 200 SMA’yı aştı. Bu yükselişin tersine dönme eğiliminin daha yüksek olduğu anlamına gelir.

Bu hareketli ortalamalar, Fib seviyelerinin yakınında dinamik bükülme noktaları olarak da kullanılabilir. Özellikle, 100 SMA %50 Fib’e 8.083,3 dolarda iken, 200 SMA %61,8 Fib ile 7.702,8 dolarda çakışmakta. Bu destek olarak kalırsa, Bitcoin ters dönme formasyonunun boyun çizgisi olabilecek 9.695,7 dolardan yüksek salıncağa kadar çıkabilir.

Bitcoin fiyatı, yükseliş baskısını arttırıyor!
Bitcoin fiyatı, yükseliş baskısını arttırıyor!

Stokastik, satış baskısının tükendiğini ve alıcıların yakında geri dönebileceğini göstermek için aşırı satım koşullarını yansıtıyor. Sığ bir geri çekilme, %38,2 Fib  8.463,8 dolara kadar dayanabilir. Grafik paterni 6.000 dolardan 9.700 dolara kadar çıkıyor ve sonuç olarak ortaya çıkan ralli aynı yükseklikte olabilir. Ancak Fib’in altında bir kırılma, uzun vadeli satış baskısının hala mevcut olduğunu gösteriyor.

Bitcoin fiyatı, üzerinde etkili olabilecek pazar faktörleri

ABD doları, ABD tahvil getirilerinin artmaya devam etmesi nedeniyle, tahvillerinin tamamını tahtaya yaydı. Önümüzdeki haftaki FOMC kararı ve NFP raporu, özellikle de bu üst düzey etkinliklere yönelik beklentiler, önümüzdeki birkaç gün boyunca dolar hareketlerine yol açabilir.

Bu arada, kripto paralardaki beklentiler olumlu ancak yatırımcıların temkinli davranması da gerekli. Bitcoin, en son ralliden çok ihtiyaç duyulan bir geri çekilmeyi teşvik ederek, kar amaçlı olarak hizmet verebilecek önemli ilgi alanlarını test ediyor. Unutmayın ki, 17 milyonuncu Bitcoin, yaklaşık 21 milyon Bitcoin üretilebileceğinden, kripto para birimi için başka bir kilometre taşını işaret edebilir.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Newsbtc

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kar ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin