BTC fiyatı
BTC fiyatı kritik noktadayken analistler Bitcoin'de 7.400 dolar kırılımına dikkat çekiyor

Bitcoin fiyatı yeniden 8.000 doların altında, düşüş nereye kadar devam edebilir?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin fiyatı, dün 8.300 doları test ettikten sonra bu noktadan gelen sert satışlarla hızlı bir düşüşe başladı. Yaklaşık yüzde 5 kadar bir düşüş gördüğümüz BTC/USD paritesi, şu ana kadar 7.910 dolara kadar geriledi. BTC’de düşüş hareketi bugün de devam edecek mi? Zaman grafikleri yardımıyla kritik noktaları tespit etmeye çalıştık.

BTC/USD’nin toparlanması için takip edilmesi gereken noktalar

Öncelikle 4 saatlik BTC/USD grafiğinde daha net olarak görebileceğimiz kritik seviyelere bakacak olursak; son tepe (8.313 dolar) ve son mumda görülen dip (7910 dolar) seviyelerini referans alarak hesapladığımız Fibonacci seviyeleri hesapladık. Buna göre BTC, bugün 7.980 dolar noktasında bir 4 saatlik kapanış görürse bu düşüş hareketinin bir toparlanması başlayabilir. Mevcut hacime göre olası bir toparlanma hareketi için ilk kritik nokta 8.070 dolar olarak hesaplanırken yukarı bölgede 8.160 doların aşılması yeni bir yükseliş için tetikleyici olabilir.

Bunun yanında henüz bir toparlanma sinyali görülmeyen kripto parada son dip seviyesi 7.910 dolar kırılırsa düşüş ivmesi kaldığı yerden devam edebilir. Bunu da haftalık BTC/USD grafiğinden takip edeceğiz.

100 haftalık hareketli ortalama ana destek konumunda

Hafta başında da belirttiğimiz gibi 100 haftalık hareketli ortalama (şu an 7.750 dolar) son 1 aydır BTC için kritik bir destek seviyesi olarak çalışıyor. Bu haftada bu seviyeyi test edeceğini öngördüğümüz Bitcoin, haftayı 7.750 dolar seviyesinin altında kapatması durumunda daha sert bir şekilde daha düşük noktaları denemesi muhtemeldir.

Önemli teknik göstergeler Bitcoin fiyatı için ne diyor?

Bu durum mevcut hacme göre BTC/USD paritesinin 6.000 dolar bandına kaymasına neden olabilir. Bitcoin için önemli teknik göstergelere baktığımızda;

Günlük grafikte Stokastik RSI, henüz aşırı alım bölgesinden aşağı doğru yönelerek, günlükte önemli bir düşüş potansiyeli olduğunu gösteriyor. RSI, 38 seviyesi ve yönüyle düşüşü desteklerken MACD indikatörü, şu an günlükte pozitif bölgede dursa da ivme kaybettiği görülüyor.

Güncel Bitcoin analizlerimizi buradan takip edebilirsiniz…

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin