Bitcoin fiyatı yatırımcı tahminlerinden nasıl etkiliyor? Bitpay CEO’su açıklıyor
Bitcoin fiyatı yatırımcı tahminlerinden nasıl etkiliyor? Bitpay CEO’su açıklıyor

Bitcoin fiyatı yatırımcı tahminlerinden nasıl etkiliyor? Bitpay CEO’su açıklıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para piyasası, geçen yıl bu günlerde 20.000 dolara yakın seyrederken bu yıl ciddi bir çöküş yaşadı. CNBC ile yapılan bir röportajda, BitPay CEO’su Stephen Pair, “ Bitcoin fiyatı büyük bir kısmı spekülasyon ” yani yatırımcıların tahminleri sonrası fiyatlandığı düşüncesinde olduğunu söylüyor.

Bitcoin fiyatı ne durumda? Adil, aşırı değerlenmiş veya değerinin altında mı?

14 Aralık 2018’de yapılan bir görüşmede Stephen, Bitcoin fiyatını ve Blockchain teknolojisinin evrimi hakkında konuştu. Bitcoin’in şu anki fiyatının adil, aşırı değerlenmiş yoksa değerinde değil mi? şeklindeki soruya Stephen şu şekilde cevap verdi:

Bitcoin’in fiyatının “çok büyük” bir kısmı, yatırımcıların teknolojinin gelecekteki kullanımı ve benimsenmesi hakkındaki tahminlerini yansıtıyor.

Spekülasyonun büyük bir bileşen olduğu konusunda emin olsa da, volatilitenin etkisinin fiyat oluşumunda düşük kaldığını iddia ediyor.. Stephen, Bitcoin’in yapısında olan volatilite nedeniyle, Bitpay’in müşterilerin değerli bulacağı ürünleri geliştirmeye odaklandığını iddia etti.

Bitcoin ETF şu an ki Bitcoin fiyatının ardındaki neden mi?

Stephen Pair, röportajda Bitcoin ETF konusundaki görüşünü ve kripto paranın performansı üzerindeki etkilerinden de bahsetti.

Geleneksel piyasa yapıcıları Bitcoin ETF benzeri ürünlerini kripto piyasalarına sürerlerse, fiyatın gelecek yılsonuna kadar belki de 15.000 – 20.000 dolar bandında olacağını görebilirsiniz.

Stephen, piyasa için sadece Bitcoin ETF değil, bunun yanında çok sayıda katalizör olduğu görüşünde. Müşterilerin kripto para kullanma ihtiyacının aslında fiyatların yükselmesinde önemli bir faktör olacağını söyledi. Bununla birlikte Stephen, Bitpay’in CCO’su tarafından tahmin edilen rakamlardan, yani tarihin tekerrür etmesi durumunda gelecekte bir noktada 15.000 ila 20.000 dolar arasında tahmin edilen rakamlardan oldukça emin.

Blockchain ana akımda ne zaman etkili olmaya başlar?

Stephen, CNBC’ye verdiği cevapta  “Blockchain’in insanların birbiriyle etkileşim kurmak için kullandığı bir veritabanı” olduğunu söyledi. Bununla birlikte, kripto para veri tabanının tipik bir Blockchain veri tabanı olarak tasarlandığını söylüyor. Blockchain teknolojisinin günlük yaşamda kullanıma geçmesi için ise 3 – 5 yıllık bir süre öngörüyor. Fakat bu öngörünün gerçeğe dönüşmesi için ise dolar ve avro gibi majör para birimlerinin Blockchain teknolojisinde yayınlanması gerektiğini iddia ediyor:

Bir restorana veya perakende satış yapılan bir işletmeye gidildiğinde, herkes mağazaların Blockchain’de ödeme kabul etmesini bekler. Ancak Blockchain’in kitlelere ulaşması için sadece Bitcoin değil, Blockchain’de dolar ya da avronun kullanılabilir olması gerekir. Ayrıca ödemeler sadece Bitcoin ile değil diğer tüm kripto varlıklar ile yapılmalıdır.

Sonuç olarak, Bitpay platformu bu özellikler üzerinde çalışmakta olduğunu işaret ediyor.

coingape

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin