ABD hükumeti, Zcash ve Monero’yu araştırıyor
ABD hükumeti, Zcash ve Monero’yu araştırıyor

Analiz: Bitcoin fiyatı toparlanma eğilimi gösteriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link
  • Bitcoin fiyatı kısa bir süre önce 5.800 dolar seviyesine düşmüştü. Ancak şu anda Bitcoin fiyatı toparlanma eğilimi göstermeye başladı.
  • BTC/USD paritesinin 4 saatlik grafiğinde 6.280 dolarlık dirençle birlikte önemli bir düşüş trend çizgisinin üzerinde bir kırılma oldu.
  • Parite şu anda 6.000 dolar destek alanının üzerinde bir pozitif önyargı ile işlem görüyor.

Bitcoin fiyatı ABD dolarına karşı olumlu işaretler gösteriyor. BTC/USD paritesi mevcut yükselişle 6.500 dolar ve 6.600 dolar direnç seviyelerinin bile üzerine çıkabilir.

Bitcoin fiyatı toparlanma eğilimi göstermeye başladı

Geçen hafta, Bitcoin fiyatı ABD doları karşısında 6.000 dolar seviyesinin altına düştüğü için çok fazla satış ilgisi yaşadı. BTC/USD paritesi 5.800 dolar seviyesinin altında işlem gördü ve 5.650 dolarlık desteği test etti. En düşük seviye olan 5.654 dolar seviyesine kadar bir düşüş gerçekleştirdikten sonra yukarı yönlü bir düzeltme başladı. Daha sonra fiyat 6.000 dolarlık direncin üzerine çıktı ve bir boğa eğilimi ile yükselerek işlem gördü.

Bitcoin son fiyat hareketleri 6.832 dolar ile 5.654 dolar aralığında olan %50’lik Fibonacci düzelme seviyesini oldukça yükseltti. Daha da önemlisi BTC/USD paritesindeki 4 saatlik grafikte 6.280 dolarlık dirençle birlikte önemli bir düşüş trend çizgisinin üzerinde bir kırılma oldu.  Şu anda fiyat, 6.400 dolar seviyesinin ve 4 saat içerisinde gerçekleşen 100 basit hareketin ortalamasının yakınlarındaki kazançları konsolide ediyor. Alıcıların tekrardan ilgisinin kazanılması için Bitcoin’in 6.832 dolar ile 5.654 dolar aralığındaki değerinin %61,8 Fibonacci düzelme seviyesinin üzerindeki bir kırılmaya ihtiyaç duyuluyor. Bitcoin fiyatının önündeki bir sonraki dirençler ise 6.500 dolar ile 6.600 dolar.

Bitcoin fiyat grafiği
Bitcoin fiyat grafiği

Grafiğe bakıldığında, fiyat 6.000 dolar seviyesinin üzerinde birkaç olumlu işaret gösteriyor. Ancak Bitcoin fiyatı, 6.500 dolarlık direnci kırmalı ve 100 SMA’nın üzerine çıkmalı. Aksi halde 6.000 dolara düşüş eğilimi gösterebilir. Bunun altındaki değerler ise muhtemelen Bitcoin’in 5.800 dolar destek alanını yeniden test etmesine neden olacak.

Teknik göstergelerle Bitcoin fiyat analizi

4 saatlik MACD: BTC/USD paritesi için MACD, boğa bölgesinde güzel bir şekilde hareket ediyor.

4 saatlik RSI (Göreceli Güç Endeksi): RSI şu anda 50 seviyenin oldukça üzerinde.

Büyük Destek Seviyesi: 6.000 ABD doları

Büyük Direniş Seviyesi: 6.500 ABD doları

Newsbtc

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin