Bitcoin fiyatı saniyeler içinde 6.190 dolardan 6.388 dolara çıktı
Bitcoin fiyatı saniyeler içinde 6.190 dolardan 6.388 dolara çıktı

Bitcoin fiyatı saniyeler içinde 6.190 dolardan 6.388 dolara çıktı, BTC için neler oluyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Baskın kripto para birimi Bitcoin fiyatı 6.100 doların altında 24 saatten fazla bir süre kaldıktan sonra saniyeler içinde 6.190 dolardan 6.388 dolara yükseldi.

9 Eylül’de Bitcoin fiyatındaki ani artış, analistlerin ve yatırımcıların çoğunluğu tarafından kripto para piyasasında, özellikle de 5 Eylül’deki düşüşünün büyüklüğü nedeniyle beklenmiyordu.

Erik Voorhees yorumladı

Voorhees, 25 Ağustos’ta CNBC Crypto Trader’da şunları söyledi :

Çökme oranının önemli ölçüde yavaşladığını düşünmeme rağmen, yakında piyasaya çıkmayı beklemiyorum. Genel olarak bu kabarcıklarda, birkaç ay boyunca bir düşüş trendinden geçtikten sonra bir süre takılıyorsunuz… Ama sanırım çöküşün büyük bir kısmı ile işimiz bitti.

Kripto para piyasasında yatırımcılar, özellikle de hisselerinin önemli bir bölümünü piyasaya ayıranlar, bir varlık sınıfı olarak kripto para birimlerinin henüz emekleme döneminde olduğu gerçeğini göz önünde bulundurmalıdırlar.

Bitcoin fiyatı son 7 ayda nasıl bir durumdaydı?

Sınırlı sayıda kurumsal ürün, halka açık ticaret enstrümanları ve piyasaları genel olarak aşırı uçuculuk ve manipülasyona karşı savunmasız bırakan likidite eksikliği gibi sorunlar bulunmaktadır.

Son yedi ayda, Bitcoin 6.000 dolar ila 10.000 dolar arasında yüksek volatilite gösterdi. Nisan, haziran ve ağustos aylarında Bitcoin 6.000 dolara geriledi ve 10.000 dolar, 8.000 dolar, 7.000 dolarlık direnç seviyelerine ulaştı.

Bugün, 9 Eylül’de, Bitcoin fiyatı 30 saniye içinde 6.190 dolardan 6.450 dolara yükseldi. Küresel piyasadaki baskın kripto para birimi, büyük dalgalanmalara karşı hassastır ve bu nedenle, yatırımcılar günlük bazda %5 ila 20 düşüş veya değer artışı beklemeli.

Voorhees’in 2018’in ayı piyasasında yaptığı yorumlar, kripto para piyasasının hala açık bir düşüş eğiliminde olmasından dolayı biraz temkinli. Ancak kripto para biriminin tahmin edilemezliği göz önünde bulundurulduğunda, kesin tabanı tespit etmek oldukça zor bir hal alıyor.

Yeni yatırımcıların pazara girebilmeleri için uygun bir fırsat ve istikrar gerekiyor. Bu süreçte BTC  5.000 dolar ila 6.000 dolar arasında bir bölgede yüksek istikrar gösteriyor.

BTC, son altı ay içinde üç kez test ettiği 6.000 dolarlık destek seviyesinden tam olarak toparlanamadı. 6.000 dolarlık bölgenin iyileşmesi, orta vadeli bir rallinin başlatılmasına yol açacak.

Ancak, Şubat ayından bu yana 6.000 dolar ile aylık zirve arasındaki fark her defasında bir düşüş yaşadı ve bu da Bitcoin’in 6.000 dolarlık bölgede kademeli olarak azaldığını gösteriyor.

Bitcoin nereye gidiyor?

6.100 dolarlık düşük güçlü bir aşırı satım durumunun tetiklediği BTC, ani düzenleme sayesinde Bitcoin’in 6.000 dolarda istikrarı yakalayabilmesini sağladı. Bu durum, 5 Eylül’deki büyük düşüşün piyasadaki kısa vadeli iyileşmesi için yararlı olacak.

Bitcoin Türk borsalarında 40.812,74 TL’den işlem görüyor.

ccn

 

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin