featured

Ethereum (ETH) fiyatı piyasa duyarlılığına meydan okuyor: Büyük ralli ne kadar yakın?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki en büyük altcoin olan Ethereum, Bitcoin’in ETF ticaretinin başlangıcından bu yana 43,000 dolar ila 44,000 dolar aralığının üzerine çıkamaması nedeniyle düşüş yönlü bir konsolidasyonla işlem görmeye devam ediyor. Buna rağmen Ethereum, piyasa düzeltmesinin ardından Bitcoin’e kıyasla kayda değer bir güç gösterdi. Mevcut teknik göstergeler ETH fiyatı için olumlu bir görümüne sahip.

Ethereum’un Bitcoin’e karşı güçlü hâkimiyeti

Grafiklerde görüldüğü gibi Bitcoin’in hâkimiyeti düşmeye devam ederken Ethereum’un yükselişi sürüyor. Piyasa lideri olan Bitcoin’in hâkimiyeti %55’ten keskin bir düşüş yaşadı ve art arda beşinci günde de hâkimiyetin azalmaya devam ediyor olması genel olarak altcoin’ler için olumlu bir işaret olarak görülüyor. Yani, potansiyel olarak Bitcoin’i gölgede bırakmalarına olanak tanıyor.

Ethereum fiyat analizi

Bu eğilim, Ethereum’un hâkimiyetinin üç ayın en yüksek seviyesi olan %18,5’e tırmandığını gösteren son verilerle de kanıtlanmış oldu. Zincir üstü veri sağlayıcısı Santiment, geçen hafta Ethereum’un Bitcoin’e kıyasla fiyat hâkimiyetinde %22,4’lük önemli bir artış olduğunu bildirdi.

Bu dönem aynı zamanda ETH ağ etkileşiminde de dikkate değer bir artışa işaret etti. Her gün yaklaşık 90 bin yeni ETH adresi oluşturuldu ve bu da ağın çekiciliğinin arttığını göstermektedir. Özellikle en dikkat çekici olan, 16 Ocak’ta 96,300 adet yeni cüzdanın oluşturulmasıydı.

Blockchain ayrıca son zamanlarda birçok yeni ağ iyileştirmesi de yapıyor. Ethereum ağının “Cancun-Deneb” veya “Dencun” kod adlı en yeni yükseltmesi dün ilk kez Goerli test ağında yayına girdi.

Geliştiricilerin iddia ettiği gibi, Dencun yükseltmesinin ana ağ üzerinde devreye alınmasının ardından Ethereum’un Optimism, Base, Polygon zkEVM gibi layer-2 çözümlerindeki işlem maliyetlerini önemli ölçüde azaltması bekleniyor. Ek olarak bu yükseltme, kendi kendini imha etme operasyonlarını kısıtlayacak ve köprüler ile stake havuzları için yeni işlevler sunacak.

Aktif ağ yükseltmeleri nedeniyle ETH fiyatı, yatırımcıların güvenini koruyor. Zaten, son verilerden de net bir şekilde görüldüğü üzere en büyük altcoin, Bitcoin’den etkileyici bir şekilde daha iyi performans gösteriyor. Tradingview verilerine göre ETHBTC oranı da hızla yükseldi ve şu anda 0,06’da momentumunu koruyor.

ETH fiyatı için sırada ne var?

Gözde altcoin, şu anda grafiğindeki bir üçgen formasyonu içinde bir düzeltme aşamasında işlem görüyor. Alıcıların öncelikli hedefi ETH fiyatını 2,450 dolar seviyesinin üzerinde tutabilmektir. Ancak son zamanlarda fiyatı 2,500 doların altına düşüren ayılar hâkimiyetini sürdürmeye devam ediyor. Ethereum, son 24 saat içinde %2 oranında bir düşüş yaşadı ve bu yazının yazıldığı sırada 2,473 dolar civarında işlem görüyor.

2,530 dolardan düşen 20 günlük Üstel Hareketli Ortalama (EMA) ve satış bölgesine doğru ilerleyen Göreceli Güç Endeksi (RSI), piyasa momentumunun satıcılara doğru yöneldiğini gösteriyor.

Mevcut değerinden bir geri dönüş veya 2,400 dolar ile 2,450 dolar arasında bulunan bölgeden bir toparlanma, düşüşler sırasında güçlü bir satın alma eğilimi olduğuna işaret edebilir. Bu koşullar altında ETH/USDT çifti potansiyel olarak yükselerek 2,600 dolar seviyesini kırabilir. Bu eşiğin aşılması, 2,700 dolar seviyesinin yeniden test edilmesine giden yolu açabilir.

Ancak kripto para piyasasının doğası gereği çok değişken olduğunu ve bu yüzden yüksek risk içerdiğini akılda tutmalısınız. Eğer ETH fiyatı, aşağı yönlü seyrini sürdürerek 2,400 dolar seviyesinin altına düşerse bu yükseliş senaryosu kısa vadede geçersiz kalacaktır. Böyle bir düşüş, fiyatın 2,130 dolar ile 2,200 dolar arasında bulunan kritik destek bölgesine doğru gerilemesine yol açabilir.

Kripto para piyasası, her geçen gün yatırımcıların ilgisini daha da fazla çekiyor. Özellikle 2024 yılında yeni çıkacak olan coin’ler büyük bir merak ile takip edilmektedir. Her gün büyüyen ve gelişen bir sektörde güvenilir ve yüksek potansiyelli projeleri tespit etmek kolay olmayabilir. Ancak eğer, portföyünüz için yeni bir proje arayışında iseniz meme coin piyasasına bir alternatif getiren ve şu anda ön satış aşamasında olan Meme Kombat projesine bir göz atmak isteyebilirsiniz.

Meme Kombat (MK) – Kripto piyasasına yaratıcı ve yenilikçi bir meme coin

Kripto dünyasında adından sıkça söz ettirmeye hazırlanan projelerden bir tanesi olan Meme Kombat, diğer popüler meme coin’lerine nefes aldıran bir alternatif sunuyor. Bu özgün proje, kripto para piyasasındaki dalgalanmalara karşı benzersiz bir perspektifle karşımıza çıkıyor.

Meme Kombat’i Ziyaret Edin

Ancak Meme Kombat’ı sadece bir kripto projesi olarak değerlendirmek haksızlık olur; çünkü bu token, eğlence ve rekabeti birleştirerek etkileyici bir Oyna-Kazan (P2E) oyun deneyimi sunuyor. Kullanıcılar, favori meme karakterlerini seçip bu karakterlerle diğer oyunculara karşı savaşabiliyorlar. Oyun sadece eğlenceli bir deneyim sunmakla kalmıyor, aynı zamanda oyunculara token kazanma şansı da sunuyor. Meme Kombat projesi, geleneksel finansal yatırımları bir adım öteye taşımanın yanı sıra kripto dünyasını eğlence dolu bir maceraya dönüştürüyor.

Ethereum tabanlı Meme Kombat, $MK stake eden token sahiplerine %112 APY (Yıllık Getiri Yüzdesi) sunuyor.

Meme Kombat’i Ziyaret Edin

Meme Kombat, sadece 12 milyonluk bir token arzına sahip. Bu arzın yarısı, yani 6 milyonu ön satışta yer alıyor. Her ön satış turundaki token fiyatı 1,667 dolar ve üst limit 10 milyon dolar olarak belirlenmiş. Toplam arzın %30’u staking ve savaş ödülleri için ayrılmış durumda. Geriye kalan %10’u DEX likiditesi ve diğer %10 ise topluluk ödüllerinde kullanılacak.

Yatırımcı ilgisi oldukça yüksek, çünkü proje, ön satışının başlamasından birkaç saat sonra 50,000 doların üzerinde fon toplamayı başardı. Eğer siz de bu heyecan verici projenin bir parçası olmak istiyorsanız, hemen ön satışa katılabilirsiniz.

coinpedia


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

 

 

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin