Bitcoin neden düştü, artacak mı? Yorum ve tahminler...
Bitcoin neden düştü, artacak mı? Yorum ve tahminler...

Bitcoin fiyatı neden düştü? Bundan sonra ne olacak? Yorum ve tahminler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dün Bitcoin fiyatı için hayli volatil günlerden birine şahit olduk. Birkaç saat içinde, Bitcoin dolar karşısında 10 bin seviyesine yaklaşmak için 200 dolardan fazla kazandı ancak birkaç saat içerisinde 9.300 dolara geri döndü. Neyse ki şimdiye kadar güçlü bir destek vardı ve BTC kendi tutabildi ve panik satışını azalttı. Dijital varlık o zamandan beri 9.450 doların üzerine çıktı. Peki Bitcoin neden düştü ve bundan sonra ne olacak? Yükselecek mi, düşecek mi? Karşınızda güncel Bitcoin analizi ve yorumları…

Bitcoin neden düştü?

Dün yaşanan şiddetli hareketin çeşitli nedenleri vardı. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde süreç balinalarla başladı. Bitcoin’i 10 bin doların üzerinde gören hareket, yatırımcıları öne çıkarmak isteyen balinalar tarafından motive edildi.

Bitcoin grafiği, Bitcoin fiyatı, Bitcoin dolar karşısında ne yapacak?

Bitcoin 10.000 dolara ulaştığında kısa bir süre içerisinde 9.800 dolara ilk düşüş görüldü. Düşük hacim bunun bir işaretiydi. Bu seviyelerdeki hareket, 26 milyar dolar civarındaydı ve bu sayı BTC fiyatı 10 bin doları test ettiğinde normal olarak kaydedilen hacimlerden çok daha düşüktü.

Bitcoin’in 9.300 dolara düşmesi yatırımcıların paniklemesine bir yanıttı ve önde gelen kripto para biriminin daha geniş pazar çökmelerine karşı bağışık olmadığını hatırlattı.

Piyasadaki çöküş FED’in acımasız ekonomik görünümü tarafından tetiklenmiş gibi görünüyordu. FED Başkanı Jerome Powell dün düşük faiz oranlarının 2022’ye kadar kalacağını açıkladı. Bu, bir Bitcoin rallisini tetiklemek ve körüklemek için yeterliydi ancak borsalardaki “kanama” buna izin vermedi.

Yatırımcılar 10 bin dolar konusunda hâlâ çok ümitli

Çöküşe rağmen yatırımcılar iyimser olmaya devam ediyor çünkü kritik 9.300 dolar seviyesinin yeterli bir destek olduğu kanıtlandı. Bu güç kaldığı sürece Bitcoin 9.300 – 9.800 dolar aralığında kalacak ve yaygın olarak boğa görünümü kalacak. 9 bin dolar kırılırsa bir sonraki destek 8.600 dolarda bulunuyor. Daha aşağıda ise 7.000 dolar var.

Yatırımcılar şimdi Bitcoin’in mevcut 9.400 dolar seviyesinden destek almaya devam etmesini ve muhtemelen önümüzdeki hafta 10 dolara doğru başka bir sıçrama yapmadan önce 9.600 doların üzerine çıkmasını bekliyor.

Peki sizce Bitcoin artacak mı yoksa düşecek mi? Yorumlarınızı aşağıda bizimle paylaşın. Ayrıca ABD’nin ulusal borcu rekora koşuyor ve bu BTC’yi etkileyebilir. İlgili haberimizi okumak için tıklayın.

zycrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin