Bitcoin fiyatı dibe vurdu. İki ünlü analistin Bitcoin yorumları...
Bitcoin fiyatı dibe vurdu. İki ünlü analistin Bitcoin yorumları...

Bitcoin fiyatı çalkalanıyor: İki ünlü analistten Bitcoin yorumları

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bir süredir 9.700-9.800 dolar aralığında seyreden Bitcoin fiyatı dünkü hareketlenme neticesinde dibe vurdu. Sekiz saat içerisinde değerinden 1.000 dolar yitiren Bitcoin 9.200 dolar seviyelerine gerilerken bu süreçte BitMEX’te yaklaşık 80 milyon dolarlık pozisyonun tasfiye olduğu açıklandı. İki ünlü analistin Bitcoin yorumlarını derledik.

BTC’deki düşüş, aylardır en kötü günlük performansını gösteren S&P 500 endeksinde güçlü bir düzeltme ile birlikte geldi. Endeks perşembe günkü işlem seansında %6 düştü. Bu zayıflık Bitcoin, kıymetli metaller ve petrol gibi diğer önde gelen varlık sınıflarını da vurdu.

Bunun piyasalarda daha büyük bir düzeltmenin başlangıcı olduğuna dair korkulara rağmen, bir analist BTC fiyatı için halen yükselişi işaret eden birtakım teknik göstergeler olduğunu belirtti.

DonAlt: “Bitcoin fiyatı yüzde 40 düşebilir.”

Twitter’da DonAlt ismiyle paylaşımlarda bulunan popüler kripto para analisti, BTC’nin mevcut seviyelerden yüzde 40 düşmesinin muhtemel söyledi:

Bitcoin’in desteğe ineceğini söyleyen daha fazla yorum görüyorum. Bu çok büyük bir düşüş olurdu. BTC böyle çalışmaz. Geri çekilmeler kısa ve kısırdır. %40 düşüş imkansız değil, daha önce de oldu, tekrar olacak.

SmartContracter: “BTC temmuz ayında 12.000 doları geçebilir.”

SmartContracter ise aşağıdaki tabloyu paylaştı ve dip noktasından kimlerin alış yaptığını sordu.

Henüz bir pozisyon alıp almadığını belirtmese de Bitcoin’in fiyatındaki yükseliş eğiliminin sağlam olduğunu gösteren dört açık teknik işarete dikkat çekti:

  1. BTC, 2019 yılında 14.000 dolarlık en yüksek seviyenin ardından oluşan düşüş trendinin üzerinde işlem görüyor.
  2. Hacim bir aralık içinde küçülüyor ve yakında gerçekleşecek bir kopuşa işaret ediyor.
  3. Son fiyat hareketi 2019’un rallisine oldukça benziyor, fiyatlar parabolik olmadan önce yükseliş trendi kanalında işlem gördü.
  4. Bitcoin henüz daha düşük bir dip kaydetmedi.

Analistin çizelgesi, Bitcoin yükselirse temmuz başında 12.000-12.400 dolara ulaşabileceğini gösteriyor.

ABD’nin ulusal borcu rekora koşarken bunun BTC’yi etkileyebileceği iddia ediliyor.

bitcoinist


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir