Bitcoin fiyatı, popüler para birimlerine göre daha dar bir alanda sıkıştı
Bitcoin fiyatı, popüler para birimlerine göre daha dar bir alanda sıkıştı

Bitcoin fiyatı, Meksika pezosu, Brezilya reali ve diğer popüler para birimlerine göre daha dar bir alanda sıkıştı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

2018’in başlarında yaklaşık %70’lik bir düşüşün ardından, Bitcoin fiyatı 6.500 dolar seviyesine kadar sıkışmış durumda.

TradingView'a göre yıllık Bitcoin grafiği
TradingView’a göre yıllık Bitcoin grafiği

Son iki ayda dünyanın en büyük dijital para birimi için belirgin bir değişim görüldü

Bitcoin volatilitesi, günlük işlemcilerin büyük hamlelerden yararlanmak istedikleri seviyeye düştü, sanaldan somut para birimlerine geçişten daha iyi olabilir. 2018 yılının ilk iki ayında, Bitcoin, 17.000 dolar seviyesinden 6.000 doların altına geriledi ve bu da onu para üreticilerinin aradığı volatilite için en sıcak varlıklardan biri haline getirdi. Ancak, son iki ayda dünyanın en büyük dijital para birimi için belirgin bir değişim görüldü.

7 Eylül’den bu yana, tek bir Bitcoin fiyatı 6.000 dolar ila 7.000 dolar aralığının dışına çıkmadı. Uluslararası Takaslar Bankası’ndan alınan verilere göre, bu oran, ticaret hacmine göre en çok işlem gören 20 para biriminden beşini de içeren, popüler işlem gören fiat para birimlerinde görülebilecek oranlara eşit.

Bitcoin ve popüler fiat para birimleri ticaret aralıkları
Bitcoin ve popüler fiat para birimleri ticaret aralıkları

Bitcoin fiyatı, popüler para birimlerine göre daha dar bir alanda sıkıştı

Bitcoin, Meksika pezosu, Brezilya reali ve diğer popüler para birimlerine göre daha dar bir alanda sıkışmış görünüyor. Bitcoin’in %7,96 ile ticaret aralığı, Arjantin pezosu %0,0085  ve Türk lirası %1,4914, Brezilya reali %0,0053,  Meksikalı pezosu %0,2926, Güney Afrika randı %0,9409 gibi popüler gelişmekte olan piyasa para birimlerinden daha az. Coinsquare Capital Markets Ltd.’nin direktörü ve yöneticisi Tradukon Sweeting, konuya yönelik şunları söylüyor:

Spekülatörler, Bitcoin pazarlarındaki kazanımları kazımak için daha fazla zorluk çekiyor. Ancak piyasa için, işlerin durağanlaşmaya başlaması olumlu bir işaret.

Fiat volatilitesindeki artışa rağmen, hikaye Bitcoin oldu

Fiat ve dijital para birimi volatilitesi arasındaki boşluğun kapatılması, tüm dünyada artan jeopolitik gerginlikten yana oldu. Tradukon Sweeting’a göre, Türkiye’de artan borç seviyeleri ve politik belirsizlik, yatırımcıların daha güvenli varlıklara yöneldiğini ve Arjantin’de, bir dizi faiz oranının arttığını ve Uluslararası Para Fonu’ndan alınan kredilerin pezoların ölümünü durduramadığını belirtiyor.

Ancak, fiat volatilitesindeki artışa rağmen, hikaye Bitcoin oldu. Onun 30 günlük volatilitesi Aralık 2016 yılından bu yana en düşük seviyede. Sweeting, konuya yönelik şunları söylüyor:

Bir şeylerin yakında herhangi bir zamanda değişeceğini öne sürmek için fazla çaba göstermedik.

Marketwatch

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin