featured

Bitcoin 38 bin doları aşamazken BTC alımı için doğru zaman mı? İşte yıl sonundan önce fiyat tahminleri ve ünlü analistler görüşleri…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Karışık seyreden kripto para piyasası, bugün itibariyle olumlu bölgede kalmayı başardı. Genel olarak Bitcoin’in (BTC) salı günkü hareketi piyasalarda heyecan yarattı. 38.500 dolar ile yılın en yüksek seviyesine ulaşan BTC, bu seviyede tutunamadı ve dün yeniden bu seviyeyi geçmesine rağmen 30 Kasım Perşembe günü ABD mesai saatleri içinde 37.735 dolara geriledi.

Bu yazının yazıldığı sırada yüzde 0.74’lük bir düşüşle 37,689.16  dolardan işlem görüyor ve son işlem hacmi ise yüzde 20,14 düşerek yatırımcının ilgisinin bir miktar azaldığına işaret ediyor. 

Bitcoin
Bitcoin 1 günlük fiyat grafiği

Bitcoin, birkaç aydır 38.000 ila 39.000 dolar arasında direnç noktasını aşmaya yönelik başarısız girişimlerde bulundu. Fakat önümüzdeki yıl ETF başvurularının onaylanması ve yarılanma haberleri, BTC fiyatına yönelik olumlu beklentileri arttırıyor. Ayrıca bu gerçekleşmeden önce bu yıl sonuna kadar BTC’nin 40.000 doların üzerinde daha büyük bir kırılma için harekete geçip geçemeyeceği tartışılıyor.

Analistlerin Bitcoin fiyatı için öngörüleri

Analist ve yatırımcı Michaël van de Poppe;  Bitcoin fiyatının 38.000 direncini kırmadan önce 33.000 ila 35.000 dolar arasındaki daha düşük bir destek aralığında likidite yoluyla bir konsolidasyon yaşayacağını söylüyor. Bu aralığı yükselişten önce alım için bir fırsatı olarak değerlendiren analist, BTC’nin EFT onayı ve halving öncesi 45-50 bin doları görebileceğini ifade etti. EFT başvurularının kabul edilmesinin ise önümüzdeki yıl gerçekleşmesi bekleniyor.

Bunun yanında popüler bir kripto para analisti Kevin Svenson’a göre Bitcoin fiyatı, şaşırtıcı bir şekilde üç yıl önce meydana gelen benzer bir trendi takip ediyor. Bu da fiyatın yakında 40.000 dolar ve ötesine doğru yükselmeye başlayabileceğini gösteriyor.

Ayrıca X’te yaygın olarak takip edilen bir başka analist olan CryotoBusy ise BTC’in son 30 gündür bir kama formasyonu içinde konsolide olmasıyla benzer bir görünüm sergilediğini paylaştı.

Bazı piyasa katılımcıları da bu görüşü destekleyerek Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) bir grup ETF’yi onaylamak için yukarıda belirtildiği gibi Ocak 2024 görüşüne katıldığı görülüyor.

Günlük grafikteki Göreceli Güç Endeksi (RSI) aşırı satım bölgesinin üzerinde tutulduğundan, Bitcoin’in parabolik bir hareket yapması için bir katalizörün gerekli olduğu anlamına geliyor. Bu katalizör, spot Bitcoin borsa yatırım fonlarının onaylanması ile ilgili olabilir.

BTC fiyatı, dört saatlik grafikteki gri bantta sağlam bir desteğin üzerinde yer alıyor. Mevcut düşüş görünümü, 38.500 dolar civarındaki yüksek seviyelerden gelen bir reddi takip ediyor. RSI neredeyse nötr bölgedeki orta çizginin altına kaydı.

RSI, teknik analizi ise varlığın fiyatındaki aşırı alım veya aşırı satış koşulları için son fiyat değişikliklerinin büyüklüğünü ölçmeye yarar.  Bu momentum göstergesi, nötr bölgenin altında ise muhtemelen kısa vadede aşağı doğru kalacaktır.

Gri bölgenin altında tutulan EMA (kırmızı) satış baskısının absorbe edilmesine yardımcı olabilir. Bununla birlikte kırılma yine de boğaları bunaltabilir ve 100 EMA (mavi) ile çakışan hızlandırılmış yükselen trend çizgisini (noktalı) hedefleyen düşüşlerin önünü açabilir.

Bitcoin yatırımcısının son durumu nedir?

Ekim ayı başından itibaren yaşanan toparlanma, IntoTheBlock’un Para Var/Yok metriğini kullanarak elde ettiği blok zinciri verilerine göre BTC sahiplerinin yüzde 68’ine kadarını kâra geçirdi.

Aşağıdaki grafikten güçlü desteğin 35,931 dolar ile 37,077 dolar arasında olduğu anlaşılmaktadır. Bu aralığın altındaki kayıpların agresif olması pek olası değildir çünkü çoğu yatırımcı, spot ETF’lerin potansiyel olarak yeşil ışık yakması ve madenci ödüllerinin Nisan 2024’te yarıya inmesi nedeniyle önemli ralliler vaadiyle düşüşü satın alma fırsatına atlayacaktır.

BTC ağındaki yükselen hashrate, madenci akınına işaret ediyor. Daha yüksek bir hashrate, genellikle BTC için bir yükseliş tezi olarak kabul edilen daha güçlü bir ağ anlamına gelir. Bu nedenle 33.000 dolarda bir düzeltme muhtemel olsa da 2024’e kadar BTC fiyatı için yükseliş işaretleri taşıyor. Bu ayrıca BTC madenciliğine artan talebin bir yansıması.

BTC madenciliği, Bitcoin Minetrix ile kârlı bir 10x projesi olarak yatırımcı karşısında!

Bitcoin fiyatının 38 bin doları aşamıyor oluşu yatırımcı için farklı alternatifleri öne çıkardı. Bu nedenle sıradan insanların merkezi olmayan BTC madenciliğine katılmasını sağlayan bulut madenciliği platformu Bitcoin Minetrix; güvenli, kolay ve kârlı bir tercih olarak yatırımcıdan büyük ilgi görüyor. Ön alımla yatırımcılara sunulan token BTCMTX, sağladığı avantajlarla üçüncü taraf madencilik dolandırıcılığı risklerini ortadan kaldırıyor ve minimum uzmanlık ile pasif gelir elde etmeye olanak veriyor.

Bitcoin Minetrix’ı ziyaret edin

Bunun yanında hızla büyüyen Bitcoin Minetrix son güncellemelerle birlikte 10. aşamayı 3 gün içinde tamamlamayı planlıyor. Yatırımcıdan büyük ilgi gören BTCMTX, en son güncellemelerle birlikte 4.400.000 dolar birikim toplandığını duyurdu. BTCMTX tokenini almak ise ETH, USDT ve kart ile mümkün.

Bitcoin Minetrix’ı ziyaret edin

coingape

 

 


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin