featured

Ethereum (ETH) Aralık ayı fiyat tahminleri: 3,000 dolar seviyesini geri almaya hazır mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki en büyük altcoin olan Ethereum (ETH), Aralık ayına yaklaşırken hâlâ karmaşık sinyaller göndermeye devam ediyor. Ancak bugün, piyasa lideri olan Bitcoin’in yeniden bir miktar yükseliş kaydetmesinin ardından yatırımcıların umutları yeşermeye başladı.

Gözde altcoin’in grafiğindeki çift dip formasyonu, satış baskısını artırabilir. Bu da beklenmedik bir şekilde uzun süreli bir düzeltmeye yol açabilir.

Ethereum (ETH) fiyat tahmini:

En gözde altcoin olan Ethereum, bu ay yatırımcılara bekleneni veremedi. Çünkü, Kasım ayının büyük bir kısmı boyunca Ethereum fiyatı 2,133 dolar ile 1,917 dolar arasında bulunan dar aralıkta dalgalanarak yatay bir hareket sergiledi. Bu seviyelerin her ikisi de iki kez test edildi ancak net bir çıkış yakalanamadı. Bu da piyasa katılımcıları arasındaki belirsizliğin sinyalini verdi. Ancak daha sonra bu konsolidasyon, düşüş yönlü bir tersine dönüş modeli oluşturdu. Dolayısıyla sıradaki hareketin düşüş olduğu tahmin ediliyor.

Ancak, bu tarz konsolidasyonlar genelde kripto para birimlerinin yeni bir yükseliş için güç toplamalarına olanak tanır. Bu durum Ethereum için de geçerli olabilir. 2,133 dolar seviyesinde bulunan genel arz, satıcıların çift dip adı verilen düşüş yönlü bir tersine dönüş modeli geliştirmesine yardımcı oluyor.

%32,8 Fibonacci geri çekilme seviyesiyle uyumlu olan 1,917 dolar seviyesi ise ETH fiyatı güçlü bir destek bölgesi oluşturuyor.

Ethereum için gün içi işlem hacmi 10,5 milyar dolardır. Bu da %16 oranında bir artış gerçekleştiği anlamına gelmektedir.

Ethereum ETH

Son iki haftadır devam eden konsolidasyonun ortasında, ETH fiyatı 2,133 dolarda bulunan direnç noktasını iki kez kırma girişiminde bulundu. Ancak her ikisi de başarısız oldu. Bu da önemli miktarda bir genel arz olduğuna işaret eder. Bu tarz geri dönüşler, günlük zaman grafiğinde “Çift Dip” olarak bilinen yükseliş yönlü bir dönüş modelini oluşturdu.

Tipik olarak piyasa zirvelerinin yakınında oluşan bu model, yükseliş momentumunda bir düşüş olduğuna işaret ediyor. En büyük altcoin olan Ethereum son 24 saat içinde %1,6 oranında bir düşüş kaydetti ve bu yazının yazıldığı sırada 2,025 dolar civarında işlem görüyor. Aşağı yönlü hareketin tersine çevrilememesi durumunda fiyat 1,970 dolarda bulunan destek noktasını yeniden test edebilir. Psikolojik olarak önemli bir seviye olan 2,000 doların kaybedilmesi yatırımcılarının güveninin azalmasına sebep olabilir.

1,970 dolarda bulunan destek noktasının da altına bir düşüş gerçekleşirse işler daha da kötüleşecektir. Arz baskısının yoğunlaşması ile ayılar güçlenecektir. Sonuç olarak ise ETH %12 oranında bir değer kaybı yaşayarak 1,700 dolar civarına bir düşüş gerçekleştirebilir.

Bununla birlikte, 2,000 dolardaki psikolojik destek etrafındaki son fiyat reddi, alıcıların düşüş eğilimine karşı koymaya çalıştıklarını gösteriyor. Eğer satın alma baskısı devam ederse, ETH fiyatı bir miktar toparlanabilir. Böylece 2,133 dolara yükselerek uzun süredir geçerliliğini koruyan modelin üst trend çizgisini yeniden test etmek için güç kazanabilir.

ETH fiyatı 3,400 dolara yükselebilir mi?

Geçtiğimiz 20 ay boyunca ETH fiyatı, yükselen takoz modeli içerisinde sığ bir toparlanma yaşadı. Tarihsel olarak bu eğilim çizgisinin üst sınırı, arz baskısının artmasına neden olmuş ve bu da önemli düzeltmelere yol açmıştır. Bu nedenle, bu üst trend çizgisine doğru mevcut yukarı yönlü hareket, yükseliş eğilimini teyit etmek için kesin bir kırılmayı gerektiriyor. Patlama sonrası bir ralli potansiyel olarak fiyatları 3,400 dolara kadar çıkarabilir

Günlük RSI eğimindeki keskin bir düşüş, Ethereum fiyatında düşüş yönlü bir farklılığa işaret ediyor ve yaklaşan olası aşağı yönlü hareketlere işaret ediyor. Ayrıca, Bollinger Bantlarının yakınlaşan sınırları Ethereum fiyatında belirsiz bir piyasa duyarlılığının hâkim olduğunu gösteriyor.

Sonuç olarak ETH fiyat hareketi büyük oranda piyasa lideri olan Bitcoin’e ve kripto para piyasasına bağlı olmaya devam edecektir. Şimdilik net bir kırılma işareti olmasa da piyasadaki iyileşmeler ETH fiyatını da hareketlendirmeye yardımcı olacaktır.

Staking ödülleri ile yepyeni bir meme coin deneyimi: Meme Kombat

Kripto dünyasının gözde yeni oyuncularından Meme Kombat, diğer popüler meme coin’lerine karşı taze bir alternatif sunuyor. Bu yenilikçi proje, kripto para piyasasının dalgalanmalarına karşı farklı bir yaklaşım sunduğu için dikkat çekmeyi başardı.

Meme Kombat

Ancak Meme Kombat’ı sadece bir kripto projesi olarak tanımlamak haksızlık olur, çünkü bu token, eğlence ve rekabeti birleştiren etkileyici bir Oyna-Kazan (P2E) oyun deneyimi sunuyor. Kullanıcılar, kendi favori meme karakterlerini seçip bu karakterlerle diğer oyunculara karşı savaşabiliyorlar. Sadece oyunun tadını çıkarmakla kalmıyorlar, aynı zamanda token kazanma şansına da sahipler. Meme Kombat projesi, geleneksel finansal yatırımları bir adım öteye taşımanın yanı sıra kripto dünyasını eğlenceli bir maceraya dönüştürüyor.

Meme Kombat’i Ziyaret Edin

Oyunun, blockchain teknolojisi sayesinde son derece şeffaf ve güvenilir olduğu görülüyor. Bu da yatırımcıların bu projenin bir parçası olmaktan güven duymalarına olanak tanıyor. Yani hemen Meme Kombat token’ları satın alarak güvenle savaş arenalarında rekabet edebilir ve ödüller kazanabilirsiniz.

Projeyi oluşturan ekip, oyunun uzun vadeli başarısı için sürekli olarak yeni karakterler ve oyun modları ekliyor. Bu unsurlar, projenin sürdürülebilirliğini sağlamak adına büyük öneme sahip.

Meme Kombat’i Ziyaret Edin

Yatırımcıların projeye olan ilgisi son derece yüksek. Ön satışın başlamasından sadece birkaç saat sonra proje 50,000 dolar toplamayı başardı. Eğer siz de bu alternatif projenin bir parçası olmak istiyorsanız, hemen ön satışa katılabilirsiniz.

coingape


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin