Google Finance, Bitcoin'i en popüler para birimlerinin bile önüne taşıdı!
Google Finance, Bitcoin'i en popüler para birimlerinin bile önüne taşıdı!

Bitcoin fiyatı ile beraber Bitcoin’e ilgi de düşüyor: Google raporu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Google’ın verilerine göre, ‘Bitcoin’ terimi için arama ilgisi son üç ayın en düşük seviyesine yakın. Dünyanın en büyük kripto para birimine olan ilgi eksikliği, Bitcoin fiyatı ile paralel bir yol izliyor.

Bitcoin’e Google aramalarında ilgi düşüyor

Bitcoin’in aranma ilgisi genellikle kripto paranın ne kadar gündemde olduğunu belirlemek için kullanılır. Daha fazla insan Bitcoin’i ararken, pazara daha fazla paranın girmesi beklenir. Bu, özellikle 2017 sonunda, Bitcoin’in inanılmaz boğa koşusunun sonuna yaklaştığı zamanlarda gerçekleşmişti.

Bitcoin tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 20 bin doların altına düştüğünde yapılan aramaların sayısı da azaldı. Birkaç ani yükseliş dışında, Bitcoin’in küresel çapta sahip olduğu ilgi o zamandan beri düşüşe geçti.

Kaynak: Google Trends
Kaynak: Google Trends

Bugün Bitcoin, 24 saat içinde 8.200 dolardan 7.455 dolara düştü. Google Trends verilerine göre arama ilgisinde de benzer bir düşüş söz konusu. 21 Ekim’de Bitcoin anahtar kelimesiyle yapılan aramaların sayısı ağustos ayının başından beri yarı yarıya azaldı.

Google, bir arama teriminin zaman içinde elde ettiği artış oranını grafikteki en yüksek noktaya göre ölçer. 100 değeri ise dönem için en yüksek popülerliktir.

Kaynak: Google Trends
Kaynak: Google Trends

Amerikalılar Bitcoin’i umursamıyor, Afrikalılar alışıyor

Bununla birlikte, dünya genelindeki aramalar, belirli ülkeler çerçevesinde kripto pazarının daha gerçekçi bir resmini çiziyor.

Google verileri, son birkaç gün içinde Bitcoin için yapılan aramaların çoğunun Nijerya, ardından Güney Afrika ve Gana’dan olduğunu gösteriyor.

Kaynak: Google Trends
Kaynak: Google Trends

ABD ise listenin gerisinde kaldı.

5 yıllık bir tabloda ise Bitcoin’e olan ilginin Mayıs 2017’deki seviyelerine düştüğünü ve daha da düşme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu gösteriyor.

Kaynak: Google Trends
Kaynak: Google Trends

Geçtiğimiz 90 güne bakıldığında, Bitcoin’e olan ilginin temmuzdan bu yana düşüş yönünde olduğu görülüyor.

Kaynak: Google Trends
Kaynak: Google Trends

Bitcoin fiyatının düşmesine neden olan şey ilgi eksiliği mi, yoksa azalan arama sayısı fiyat düşüşünden sonra mı geliyor, bunu anlamak güç. Ancak iki ölçüm birbiriyle ilişkili gibi görünüyor.

cryptoslate

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin