Bitcoin fiyatı aramaları, Google’da son üç yılın en düşük seviyesinde
Bitcoin fiyatı Google arama sonuçlarıyla doğrudan bağlantılı.

Bitcoin fiyatı Google aramalarını doğrudan etkiliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Özellikle geçtiğimiz sene sergilediği yükselişle dikkatleri üzerinde toplayan Bitcoin‘in arama motoru Google ile bağlantısı ortaya çıktı. Bitcoin fiyatı Google aramalarını doğrudan etkiliyor.

Bitcoin yatırımcıları Bitcoin’in fiyatındaki dalgalanmaları takip etmeye çalıştıklarından, kripto para aniden Google gibi arama motorlarında en çok ilgi gören konular arasına girmişti.

Düşen Bitcoin fiyatı Google arama hacmini de düşürüyor

Bir rapora göre, arama hacmine göre ilk 5 Bitcoin aramasında kullanılan anahtar kelimelerin, “Bitcoin”, “Bitcoin fiyatı”, “Bitcoin değeri”, “USD karşılığı” ve “madencilik” olduğunu gösteriyor.

Ayrıca başka bir SEMrush raporunda, Bitcoin arama hacmi ile döviz kuru arasında güçlü bir korelasyonun (r =%91) olduğu yazıyordu. Bununla birlikte, insanların bugünlerde Bitcoin ile artık eskisi kadar ilgilenmediği görülüyor. 20.000 dolardan 11.000 dolar seviyesine düşülmesi ile, arama hacmi de düşüş yaşadı.

Geçen yıl Ekim ayından bu yana en düşük seviyeye inen Bitcoin aramalarından yola çıkarak bu günlerde çoğu kişinin Bitcoin’e ilgi göstermediği sonucuna varabiliriz. Şu günlerde birçok kişi ICO ve Blockchain teknolojisi hakkında daha hevesli diyebiliriz.

Bitcoin arama hacmi

Bu sonuçlara bakarak, Semrush raporundaki gibi Bitcoin fiyatı ile Bitcoin aranma hacmi oldukça ilişkili olduğu sonucuna varabiliriz. Şubat ayındaki keskin düşüşle beraber, aranma hacimleri de oldukça düştü.

Daha önce Google’ın Bitcoin fiyatları üstündeki etkisini aktarmıştık.

cryptona

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin