Kripto para borsaları, binance, upbit, okex
Kripto para borsaları

Kripto para borsaları komisyonlar ile günlük milyonlarca dolar kazanıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para borsaları komisyonlar ile günlük milyonlarca dolar kazanıyor ve ilk 10 borsanın toplam kazandığı ücret günlük 16 milyon doları aşmaya başladı.

Yapılan tahminlere göre, dünyanın en iyi kripto para borsaları ticaret ve diğer komisyonlardan her gün milyonlarca dolar kazanıyor. Coinmarketcap’tan alınan veriler ile, Binance ve Upbit’in en üst sırada yer aldığını ve her birinin günlük 3 milyon doların üzerinde para kazandığını söyleyebiliriz. Kabaca hesaplarsak bu kazanç yıllık 1 milyar dolara denk geliyor.

Kripto para borsaları sektörde en çok kazanan şirketler

Yüksek hacimlerde işlem yapan aktif yatırımcılara yapılan özel indirimlerden haberimiz olmadığı için bu rakamların tahmin edilen rakamlar olduğunu unutmayın. Bununla birlikte rakamlar, kripto para borsalarının, kripto pazarındaki patlamadan büyük fayda sağladığını göstermektedir.

Borsaların tahmini kazançları:

D.A. Davidson & Co stok analisti Gil Luria bu istatistikler hakkında şunları söyledi:

“Borsalar şuanda sektörde en büyük kazananlardır. Çünkü insanların bu büyüyen sektörde işlem yapmasına ve katılmasına izin veriyorlar. Ortada büyük bir sektör ve yatırımlar var. Bu sektörden yüz milyonlarca dolar hatta yılda milyarlarca dolar kazanılması beni şaşırtmıyor.”

Binance %0,2 komisyon ücreti ile en yüksek geliri elde ediyor. Tokyo merkezli kripto para borsası, günde 1.7 milyar dolara ulaşabilen en büyük işlem hacmine de sahiptir.

Ticaret hacmine bakıldığında, Hong Kong merkezli OKEx günlük 1.5 milyar dolarlık bir işlem gerçekleştirerek,Binance ile liderliği paylaşıyor. Anca OKEx komisyon oranı %0,07 gibi oldukça bir düşük bir seviyede olduğu için, en çok kazanan kripto borsalar arasında 6. sırada yer almaktadır.

 

İşlem hacmine göre bu iki borsadan sonra komisyon ücretleri ortalama %0,3 olan Huobi, Bitfinex, Upbit ve Bithumb borsaları geliyor. Coinmarketcap’ın son verilere göre dört şirket 650 milyon dolar ile 1.2 milyar dolar arasında işlem yapıyor.

İlginçtir, İçlerinde en başarılı Binance olan diğer bahsedilen altı borsanın hepsi Asya merkezli. Samsa’nın kurucularından Chris Slaughter, Binance’ın başarısının sebebinin sorunsuz müşteri memnuniyetine dayandığını söyledi ve sözlerine şu şekilde devam etti:

“Kullanıcılara, para çekme işlemi bitene kadar borsa tarafından başka bir işlem yaptırılmaz. Bu oldukça karışık bir süreçtir. 3-4 saat tutan bir işlem yüzünden müşterilerinizi kaybedebilirsiniz. Fakat Binance borsasında bu süre genelde 20 dakikayı geçmiyor.”

Cryptovest

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin