featured

Bitcoin, eylül ayı kazançlarını koruyamıyor: Düşüş sürecek mi, bu hafta BTC fiyatında ne beklenmeli?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin (BTC) fiyatı geçen haftaki sıçramasını sürdüremedi ve iki hafta önce başlayan yükseliş trendinin tersine dönme olasılığı konusunda şüphe uyandırdı. Eğilimin yükseliş olarak teyit edilmesi için günlük zaman diliminde azalan direnç çizgisinden kırılma gerekecektir.

Bitcoin haftalık fiyatı, sıçramayı sürdüremiyor

Haftalık zaman dilimi teknik analizi, BTC fiyatının iki hafta önce önemli ölçüde sıçradığını gösteriyor. Sıçrama 24.800 dolar yatay alanı doğruladı. Bu, Temmuz 2022’den bu yana aralıklı olarak hem direnç hem de destek (kırmızı ve yeşil simgeler) olarak hareket eden çok önemli bir alandır.

Dolayısıyla fiyat bunun altında kapanmadığı sürece, devam eden düşüşün sadece alanın yeniden test edilmesi ve bu süreçte destek olarak doğrulanması mümkündür.

Ancak kripto para birimi geçen hafta artışı sürdüremedi. Yerel en yüksek seviyesi olan 27.486 dolara ulaşan fiyat, uzun bir üst fitil oluşturdu ve düşüşle kapandı. Fitil (siyah simge) ve düşük kapanış, boğaların yukarı yönlü hareketi sürdüremediğini gösteriyor. Bunun yerine ayılar devraldı ve fiyatı aşağı çekti.

Düşüş devam ederse 24.800 dolar bölgesi mevcut fiyatın yüzde 5 altında olacak. Öte yandan fiyatın 31.000 dolar direnç alanına ulaşması için yüzde 20’lik bir artış gerekecektir.

bitcoin

Fiyat hareketine benzer şekilde haftalık RSI da belirsizdir. Yatırımcılar piyasa koşullarını değerlendirirken RSI’ı bir piyasanın aşırı alım ya da aşırı satım durumunda olup olmadığını belirlemek ve bir varlığı biriktirmeye ya da satmaya karar vermek için bir momentum göstergesi olarak kullanır. RSI değeri 50’nin üzerindeyse ve trend yukarı yönlü ise boğalar hâlâ avantajlıdır. Ancak okuma 50’nin altındaysa bunun tersi doğrudur.

Şu anda Bitcoin RSI, Temmuz 2022’de başlayan yükseliş sapması trend çizgisinin hâlâ üzerinde olmasına rağmen 50 çizgisinin biraz altında. İlk yükseliş sapması mevcut yukarı yönlü hareketi katalize ettiğinden, trend çizgisi kırılmazsa trend hâlâ yükseliş olarak kabul edilebilir.

Haftalık Bitcoin fiyatı direncin üstüne çıkacak mı?

Günlük zaman dilimi için teknik analiz de çelişkili işaretler veriyor. Yükseliş tarafında, fiyat 11 Eylül’de (yeşil daire) altına saptıktan sonra 25.600 dolar yatay alanı geri aldı.

Daha da kötüsü fiyat yılın en yüksek seviyesinden bu yana azalan direnç çizgisinden çıkamadı. Aksine bu hat 19 Eylül’de reddedilmeye neden oldu (kırmızı simge).

Haftalık zaman diliminde olduğu gibi, günlük RSI da 50 çizgisine yakın. Buna ek olarak 25.600 dolarlık alanın geri alınmasına neden olan yükseliş sapması trend çizgisi hâlâ sağlam ve şu anda 41 seviyesinde. Günlük zaman diliminde en yakın destek, mevcut Bitcoin fiyatının yüzde 3 altında bir alan olan 25.600 dolar seviyesinde. Direnç çizgisinin yanı sıra 29.250 dolar direnç alanı mevcut fiyatın yüzde 12 üzerindedir.

Bu nedenle yakın vadeli Bitcoin fiyatı, azalan direnç çizgisinden çıkıp çıkmadığına veya bunun yerine 25.600 dolar alanının altına düşüp düşmediğine göre belirlenecektir. Bir kırılma durumunda, en az yüzde 10’luk bir artışla 29.250 dolara yükselmesi beklenecektir. Öte yandan 25.600 doların altındaki bir kırılma 24.800 dolara kadar bir düşüşe neden olabilir.

beincrypto

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin