10 Mart Bitcoin analizi: 5 ayın en kötü performansından sonra BTC ne yapacak?
10 Mart Bitcoin analizi: 5 ayın en kötü performansından sonra BTC ne yapacak?

Bitcoin fiyatı çöküşünün nedeni FED Repo İşlemleri olabilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin fiyatı ne zaman teknik görünümün dışında hareket etse endüstri uzmanları bu büyük fiyat hareketinin nedenini bulmak için piyasayı araştırmaya başlar. Bu tür bir temel analiz yapan bir endüstri yöneticisi, son düşüşün FED’in piyasaya müdahil olmasıyla alakalı olabileceği tezini ortaya attı.

FED repo ihaleleri ile Bitcoin fiyatı arasında ilişki olabilir mi?

Geçtiğimiz hafta ABD Merkez Bankası (FED), borç verme oranlarını kontrol etmek için tüm kripto para piyasası sermayesinden daha fazla bir miktarı, para piyasalarına geri pompaladı. Zira geçen hafta kısa vadeli oranlardaki meydana gelen artış, tahvil piyasasını ve gecelik repo işlemlerini de içeren genel borç verme sistemini bozma tehdidi olarak görüldü.

Bu nakit enjeksiyonları hafta boyunca devam etti ve piyasalara 100 milyar dolarlık bir nakit girişi oldu. Resmi bir açıklamaya göre, merkez bankasının programı 10 Ekim’e kadar her iş gününde satılacak 75 milyar dolarlık gecelik repo işlemlerini işaret ediyor. Bazı günler de ise ek olarak en az 30 milyar dolar değerinde 14 günlük repo sunulacak.

Öyle gözüküyor ki FED yaklaşık on yıl önceki politikalarına geri döndü ve bankalardan ABD Hazine bonolarını süresiz bir şekilde satın alacak. Bank of America’nın araştırma notuna göre;

Tüm niyet ve amaç gösteriyor ki bu, planlı menkul kıymet alımları, bir parasal genişlemeye işaret ediyor. İlk yıl boyunca, Fed’in uygun bir rezerv seviyesine ve bir tampon bölgesine ulaşmak için yaklaşık 400 milyar dolarlık Hazine kağıdı alması gerektiğini tahmin ediyoruz.

‘Repo pazarı’, bankaların ve finansal karşı tarafların düzenli olarak birbirlerine trilyonları bulan borç verme işlemleri için başvurdukları kısa vadeli fonlardan oluşmaktadır. Mevcut durum, 2007 yılında yaşanan mortgage krizi öncesi takip edilen para politikalarına oldukça benziyor.

BTC fiyat çöküşü ile ilgili olasılıklar değerlendiriliyor

Bu hafta, Bitcoin fiyatları yüzde 20’lik bir düşüşle dijital varlığın 30 milyar dolar sermaye kaybına neden oldu. Destek seviyesinin aşağı yönlü kırılmasıyla BTC fiyatı, 8.000 doların altına kadar sarktı.

Bazı endüstri gözlemcileri şimdi şu soruyu cevaplamaya çalışıyor: Repo ihaleleri ve Bitcoin fiyat hareketi arasında bir ilişki olabilir mi? Ikigai fon yöneticisi Travis Kling bir ilişki olduğunu düşünenlerden:

Repo pazarı durumu“ dolar kıtlığı ”olarak adlandırılan daha büyük bir durumun belirtisi. Bir göletin ortasına büyük bir kaya düşerse, oluşan dalganın etkisi büyük olur. Gittikçe küçülüyorlar. Katrilyon dolarlık eurodolar piyasasına müdahale etmeye kalkarsanız, likidite kesintisi ne kadar sürer? BTC’nin 30 günlük dolaşım arzı, 20 milyar dolardan düşük. Küçük dalgalanma.

Bitcoin dolar olarak fiyatlandırıldığından, bir ‘dolar sıkıntısı’ esnasında talep yönlü bir korelasyonun olması tamamen olası. Eğer bir varlık (Bitcoin) diğerinden (dolar) daha fazla almak için satılırsa, mevcuttaki gibi bir durum görülebilir. Yani BTC, piyasa sermayesi 30 milyar dolar azaldığı için böyle bir durum gerçekleşmiş olabilir.

newsbtc

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin