Bitcoin küresel piyasalardan ayrışıyor
Bitcoin küresel piyasalardan ayrışıyor

Bitcoin analizi: Bitcoin’de dip görüldü mü? BTC düşüşü devam eder mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin, 20 Eylül tarihine kadar 10.000 dolar bandında nispeten yatay pozisyonda devam ederken son 5 gündür girdiği kısa vadeli düşüş eğilimini ağır bir çöküş ile sonuçlandırdı.

Özellikle 23 Eylül tarihinde piyasanın merakla beklediği Bakkt’ın açılışı ile BTC’nin 10.000 doların altında inerek günü 9.600 dolar seviyesinde kapattığını gördük. Büyük bir coşku ile beklenen Bakkt, düz mantıkla düşünülen “kurumsal yatırımcı gelecek BTC hızla artacak” görüşünü ilk etapta gerçeğe dönüştüremedi. Bu, finansal piyasalarda yaygın bir görüş olan “beklentinin satın alınması gerçekleşenin satılması” anlayışıyla uyuşan bir durumdu.

Diğer yandan görülen bu hızlı düzeltme hareketi, piyasaya girme olasılığı olan kurumlar içinde bir düzenleme operasyonu olduğu düşüncesi de hâkim.

BTC/USD teknik analizi

Teknik olarak baktığımızda kaldıraçlı işlemlerin yapıldığı XBT/USD pazarında 9.700 dolar seviyelerinden başlayan düşüş 8.000 dolar kadar uzandı. Bu hareket, günlük yüzde 18 gibi bir düşüş kaydetti. Binance borsasına baktığımızda ise düşüşün yüzde 20’yi bularak 7.800 dolara kadar sarktığını gördük.

Bitcoin pazarında 7.800-8000 dolar seviyesinde alıcı bulan Bitcoin, ardından 8.500 dolara kadar yükseldi. Şu an ise bu seviyelerde yatay hareketler yaptığını görüyoruz. BTC/USD günlük grafiğine baktığımızda son 48 saatlik düşüş baz alındığında dip seviyesinden gelen tepki alımlarının 8.340 dolar seviyesindeki Fib 0.144 düzeltme seviyesini geçtiğini görüyoruz. Bu seviye toparlanmanın ilk sinyali olarak değerlendirilebilir. Kısaca günlük olarak 8.340 doların üzerinde kalan BTC/USD paritesi toparlanma sürecine girebilir.

Ayrıca Fib 0.144 seviyesine denk gelen 8.340 doların, 200 günlük hareketli ortalama değeri olması bu seviyesinin daha sağlam bir destek olduğunu gösteriyor.

Yine teknik olarak baktığımızda başlayacak olan bir toparlanma hareketinin Fib 0,618 değeri olan 9.255 dolara kadar yükselebileceğini görebiliriz.

Önemli teknik göstergelere baktığımızda ise MACD göstergesinin henüz yükseliş yönlü bir sinyal vermediğini ancak stokastik RSI’nın 4 saatlik grafikte aşırı satım bölgesinden çıkmak üzere olduğu görülüyor. Diğer yandan 10 seviyesi gibi oldukça düşük bir oranı gören RSI, son alışlarla yukarı yönlü bir hamle yaptı. Toparlanmayı teyit için ise RSI’nın 30 seviyesini görmesi beklenebilir.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin