En büyük 3. Bitcoin balinası dipten devasa alım gerçekleştirdi; BTC’de son durum ne?
En büyük 3. Bitcoin balinası dipten devasa alım gerçekleştirdi; BTC’de son durum ne?

Bitcoin ETP, Avrupa bölgesinde piyasaya sürüldü

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Amerika’da Bitcoin ETP belirsizliğini korurken Avrupa ilk adımını attı. 1,6 trilyon dolarlık değere sahip olan Invesco şirketi, Avrupa borsasında işlem görmek için CoinShares’la ortaklık kurdu.

Bitcoin ETF işlemlerinin başlamasından sonra vadeli spot fazlasıyla gündeme gelmişti. Bu konuda özellikle Amerika’da tartışmalar sürüyordu. SEC tarafına yapılan başvurular ise komite tarafından reddedilmişti. Bitcoin ETP, Amerika’nın bir numaralı gündemi olsa da Avrupa beklenen adımı attı. Avrupa borsasında ilk defa “Borsada İşlem Gören Ürün (ETP)” satışa çıkıyor. 

Invesco Physical Bitcoin ETP, Almanya’nın hisse senetleri ve borsada işlem gören fonlar borsası Deutsche Börse Xetra’da listelenecek. BTIC sembolü altında Avrupa’da bir borsa yatırımcılara sunmuş olacak. CoinShares Bitcoin Saatlik Referans Oranı Endeksi’ni, yıllık %0,99 ücret eksi olarak takip edecek. Ürün, doğrudan yatırım yapmak istemeyen veya yapamayan Bitcoin’e maruz kalmak isteyen kurumsal yatırımcıları hedefliyor.

Bitcoin ETP sonunda Avrupa borsasında

Geçtiğimiz aylarda başlayan Bitcoin ETF işlemleri tüm dünya çapında yankı uyandırmıştı. İlk ETF New York borsasında listelenerek tarihe geçmişti. Daha sonrasında ise Nasdaq borsasında ikinci kere Bitcoin vadeli işlemlere açılmıştı. Ancak SEC, Bitcoin’in spot işlemlerine sıcak bakmadı ve gelen teklifleri reddetti.

Avrupa’nın önde gelen borsası Deutsche Börse Xetra BTIC sembolüyle ilk Bitcoin ETP işlemini başlatıyor. Konuyla alakalı VanEck Direktörü Gabor Gurbacs şu açıklamalarda bulundu: 

“Avrupa’da, yalnızca menkul kıymet sepetlerine Borsa Yatırım Fonu (ETF) denebilir. Tek varlıklı emtiaların çoğu, Borsa Alım Satım Senedi (ETN) olarak yapılandırılmıştır. Bazıları fiziksel olarak desteklenir ve bazıları sertifika/banka desteklidir. Borsada İşlem Gören Ürün (ETP) şemsiye kategoridir.”

forkast.news


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin