Bitcoin fiyatı bir günde hızlı arttı: 300 milyon dolar tasfiye oldu

Bitcoin fiyatı bir günde hızlı arttı: 300 milyon dolar tasfiye oldu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para HaberKripto piyasası Şubat ayını güzel şekilde noktaladı. Kripto paralar, Bitcoin önderliğinde yeniden can buldu. Bitcoin fiyatı ise son 1 yılın en önemli verisine ulaştı. 1 gün içinde en yüksek artışı gördü. 

Son 24 saat içinde, bir noktada 6.000 dolardan fazla artarak 44.000 doların üzerine çıkan BTC’ye şahit olduk. Sert bir hareketin gelmesiyle 44.200 dolar seviyeleri görüldü. Bu çıkış kimine göre fiyatın oynaklığın bir göstergesi. Öte yandan Şubat 2021 yılından bu yana ilk defa bir gün içinde 6 bin dolarlık bir yükseliş yaptı. 

Tüm kripto pazarındaki artan fiyat dalgalanmaları, 300 milyon doların üzerinde tasfiyeyle sonuçlandı. Bitcoin’in yüzde 15’lik fiyat artışı, bir yıl içinde en büyük artışıyla göze çarptı. Günlük ralliler long/short pozisyonlarının da patlamasına neden oldu.

Bitcoin fiyatı arttı, short pozisyonları patladı

Bitcoin fiyatı arttı, long/short pozisyonları patladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in batı komşusuna karşı başlattığı “özel askeri operasyon” geçtiğimiz hafta finans piyasalarında büyük oynaklığa neden oldu. Oldukça değişken ve serbest piyasa varlığı olan Bitcoin’i, günde yaklaşık 5.000 dolar düşerek aylık en düşük seviyesi olan 34.000 doların biraz altına indirdi.

Kripto para birimi ertesi gün ise, hiçbir şey olmamış gibi hareket etti. İki eski Sovyet devleti arasında devam eden savaşa doğrudan dahil olmak istemediği kadar hızlı bir şekilde toparlandı. Varlık birkaç gün boyunca 38.000 dolar civarında kaldığı için Bitcoin fiyatı sonrasında 40.000 doların üzerine çıktı ve 44.000 doların biraz üzerinde 12 günün en yüksek seviyesine tırmanmaya devam etti. Bir günde %15’ten fazla artış kaydeden Bitcoin, neredeyse %20 arttığı Şubat 2021’den bu yana en önemli günlük fiyat artışını kaydetti.

Çoğu altcoin, çok sayıda tasfiyeye yol açan daha da önemli kazançlar üretti. Coinglass’ın verilerine göre, geçtiğimiz gün 60.000’den fazla yatırımcı liq oldu. Toplam tasfiyeler 300 milyon doların üzerinde gerçekleşti. Tek en büyük tasfiye emri (11 milyon doların üzerinde) Binance’de gerçekleşti.

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin