Bitcoin fiyatı, balinalar tarafından destekleniyor!
Bitcoin fiyatı, balinalar tarafından destekleniyor!

Bitcoin fiyatı, balinalar tarafından destekleniyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin balinaları kripto piyasasının son yükselişinde BTC arzına hızla artırıyor. Kripto piyasası daha yüksek seviyelere çıktıkça piyasa katılımcıları pozisyonlara akın ediyor. Kraken borsasından elde edilen rapora göre, balinalar Bitcoin biriktiriyor ve henüz satış eğiliminde değiller.

Kraken, balina birikimiyle birleşen arz şokunun, Ekim ayı başlarında başlayan güçlü yükseliş trendinin devamı için bir hazırlık olduğunu belirtti. Kraken’in bulgularına göre, 100’den fazla Bitcoin’i olan adresler (BTC balinaları) yükselişten bu yana toplu varlıklarını yaklaşık %0,25 artırarak 720 milyar dolara çıkardı.

Buna ek olarak, bu süre içinde daha fazla balina Bitcoin ağına katıldı ve 100’den fazla Bitcoin’e sahip adres sayısı %1,6 oranında yükseldi. Bu balinaların BTC’de milyonlarca tuttuğu düşünülürken, satın alma baskısındaki önemli artış fiyatlara yansımış gibi görünüyor.

Bitcoin balinaları BTC satın almaya devam ediyor!

Bitcoin balinalarının sayısındaki artış, hızla büyüyen kripto piyasasındaki yükselen iyimserliğin bir sonucu. Balinalar, Bitcoin tüm zamanların en yükse seviyesine çıktığında bile kâr toplamak yerine alım yapmaya devam etti. Kraken kripto piyasasının bu sebeple daha yukarılara çıkabileceğini düşünüyor.

Cüzdan adreslerinde tutulan BTC sayısının yanı sıra, borsa akışı piyasada satış baskısı olup olmadığını belirlemek için iyi bir ölçüm. Örneğin, Mayıs ayında  Musk’un neden olduğu piyasa kargaşası sırasında, kısa süre sonra önemli satış baskısı ile döviz bakiyeleri artmıştı. Şu anda, uzun vadeli balinalar merkezi borsalara akın etmiyor, bu da daha yüksek fiyatlar için yatırımlarını tutmayı tercih ettiklerini gösteriyor.

ProShares ve Valkyrie kısa süre önce Amerika Birleşik Devletleri pazarında Bitcoin vadeli işlem tabanlı ETF‘leri piyasaya süren ilk borsada işlem gören ürün firmaları oldu. Gerçekleştirilen iki liste, kurumsal yatırımcıların Bitcoin yatırımı yapmalarının yolunu açtı. Piyasa uzmanları, bu vadeli ETF’lerin önümüzdeki aylarda Bitcoin piyasasına milyarlarca sermaye çekmesini bekliyor.

zycrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin