Analistler uyarıyor: Bitcoin fiyatı gizli düşüşün sinyalini verdi!
Analistler uyarıyor: Bitcoin fiyatı gizli düşüşün sinyalini verdi!

Bitcoin fiyatı ayı piyasasını mı besliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin ve kripto para birimi piyasası Ağustos ayı başlarında oldukça hassas görünüyor. 2018 satış rallileri trendinin tersine dönmesi için çok az sebep var ve fiyatlarda başka bir sıçrama oldu. Temmuz ayında ETF destekli Bitcoin potansiyeli, fiyatı daha geniş pazara göre artırdı ve risk kazandı. Bitcoin fiyatı 7.100 dolardan işlem görürken, ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu’nun (SEC) CBOE’nin Bitcoin ETF’si başvurusunu erteleme kararının ardından 6.700 dolar seviyesinin altına düştü. Lider kripto para yazım sırasında 6.572 dolardan işlem görüyor.

Bitcoin fiyatı aşırı pompalanmış olarak görünüyor

Bloomberg Intelligence Kıdemli Emtia Stratejisti Mike McGlone, Ağustos ayının kripto paralar için bir tamam ya da devam süreci olarak düşünülmesi gerektiğini vurguluyor. Analiste göre, kripto paralara dayalı ETF’lerin ABD’de onaylanacağına dair Bitcoin öncülüğündeki beklentilerin yanı sıra Asya merkezli beklentilerin de bu yıl gerçekleşmesi pek mümkün görünmüyor. McGlone, bu nedenle fiyat risklerinin aşağı yönlü olduğunu belirtiyor. Ayrıca hızla artan yeni kripto para tedariğinin, daha geniş piyasaya baskı yaptığını da ekliyor.

Bitcoin aşırı pompalanmış olarak görünüyor. Bitcoin, Haziran sonundan 3 Ağustos’a kadar neredeyse yüzde 25 oranında değer kazandı. McGlone’e göre ABD merkezli ilk ETF’nin onayına dair spekülasyonlar fiyat artışındaki birincil bir itici güç kaynağıdır.

Bloomberg

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin