Bitcoin

Bitcoin fiyatı 38 bin doları hedefliyor: MicroStrategy hamlesi temmuz rallisini tetikleyebilecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin fiyatı 30.000 doların üzerinde örnek bir istikrar göstermeye devam ediyor. Öncü kripto para birimi geçen haftanın sonlarında 31.468 dolarla 12 ayın en yüksek seviyesine ulaştı ancak konsolidasyona izin vermek için durdu.

Birçok piyasa gözlemcisi BTC’nin geri çekilmesini ve 28.000 dolarlık desteği yeniden test etmesini bekliyordu, ancak kurumsal yatırımcıların ilgisindeki ani artışla desteklenen gelişmiş piyasa yapısı, Bitcoin fiyatının 30.000 doların üzerindeki konumunu korumasını sağladı.

Büyük kripto para birimi perşembe günü 30.230 dolardan işlem görüyor ve 24 saat içinde 10,5 milyar dolarlık işlem hacmi kaydedildi. Sergilenen istikrara rağmen BTC yüzde 0,7 düşüş gösterdi.

MicroStrategy 12.333 BTC satın aldı

Kripto piyasası bu haziran ayında, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) yoğun baskılarıyla başlayan son derece hareketli bir dönem geçirdi.

Önde gelen kripto borsaları Coinbase ve Binance; Cardano (ADA), Polygon (MATIC) ve Solana (SOL) dâhil olmak üzere 64 kripto para biriminin menkul kıymet tokenleri olarak gösterilmesiyle düzenleyici kurum tarafından dava edildi.

Ancak kripto endüstrisinin çehresi Blackrock’un spot Bitcoin ETF’si işletmek amacıyla piyasaya girmesiyle değişmeye başladı. Ve o zamandan beri daha fazla kurumsal yatırımcı ya paydaş olarak ya da en büyük kripto BTC’nin sahipleri olarak alana ilgi duyduğunu ifade ediyor.

MicroStrategy, Bitcoin’de deneyimli bir yatırımcı olmasına rağmen yaklaşık 347 milyon dolar değerinde 12.333 BTC’lik en son satın alımı, Wall Street’in pazara girme zamanının geldiğinin bir işaretidir.

MicroStrategy, #bitcoin başına ortalama 28.136 dolar fiyatla ~347,0 milyon dolar karşılığında 12.333 BTC daha satın aldı. 6/27/23 itibariyle @MicroStrategy, Bitcoin başına ortalama 29.668 dolar fiyatla ~4,52 milyar dolar karşılığında 152.333 dolar BTC satın aldı.

 

– Michael Saylor⚡️ (@saylor) 28 Haziran 2023

Kurumsal yatırımcılar, düzenleyici belirsizlik ve mayıs ayında Terra’nın (LUNA) ve Kasım 2022’de FTX’in patlaması gibi diğer iç güçler nedeniyle son bir buçuk yıldır kripto piyasasından uzak durdu. MicroStrategy’nin son satın alımı, bilançosundaki toplam BTC miktarını 152.333’e çıkardı – yaklaşık 4,5 milyar dolar değerinde.

Bitcoin fiyatı kurumsal yatırımcıların artışıyla yükselecek mi?

MicroStrategy ve Blackrock’un yanı sıra Fidelity Investments ve Ledger gibi şirketler de kripto tabanlı platformlar işletmeye başladı. Fidelity, brokerler ve bireysel yatırımcılar için tasarlanmış bir kripto borsası olan EDX Markets’ı destekliyor. Ledger ise kurumsal yatırımcıların ihtiyaçlarını karşılamaya adanmış bir kripto hizmeti olan Ledger Enterprise TRADELINK’in lansmanını duyurdu.

Bu arada Bitcoin fiyatı 30.000 doların üzerinde tutunuyor. Bu destek, 38.000 doları hedefleyen yükseliş trendinin yeniden başlaması için çok önemlidir. Para Akışı Endeksi (MFI), aşırı alım bölgesinde tutularak piyasadaki istikrarı pekiştiriyor.

Bu, BTC piyasalarına akan paranın çıkış hacminden önemli ölçüde daha yüksek olduğu anlamına gelir. Bu koşullar aynı kalır ya da iyileşirse boğalar 38.000 dolara doğru bir kırılma için daha kolay zaman geçireceklerdir.

Bitcoin

Yatırımcılar, 12 ayın en yüksek seviyesinden gelen son retten kaynaklanan satış baskısının farkında olarak temkinli davranmalıdır. Genel basınç artmaya devam ederse Hareketli Ortalama Yakınsama Sapması (MACD) göstergesinden bir satış sinyali bekleyebilirler.

Bu durumda, yeni bir yükseliş trendinden emin olmak için Bitcoin fiyatının 30.000 dolardan bir toparlanmayı teyit etmesini ve muhtemelen 30.000 doların üzerine çıkmasını beklemek gerekir. Bununla birlikte, 28.000 dolara başka bir geri dönüşü göz ardı etmek için henüz erken.

coingape

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin