featured

Bitcoin fiyatı yüksek sosyal hacme rağmen 27 bin doların altına düştü: BTC fiyatı için sırada ne var?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin (BTC), Gazze Şeridi’ndeki savaşın başlamasıyla birlikte son üç gündür değer kaybediyor. Varlığın fiyatı 27.000 dolar seviyesinin altına düşerken Santiment verileri yüksek sosyal hacim gösteriyor. Bitcoin’in fiyatı son 24 saat içinde yüzde 0,7 oranında düştü ve yazı yazıldığı sırada 26.900 dolar civarında işlem görüyor. Amiral gemisi kripto para birimi geçtiğimiz hafta yüzde 2,7’lik bir düşüşe tanık oldu.

Bununla birlikte BTC’nin 24 saatlik işlem hacmi yüzde 7,6 artarak 12,4 milyar dolara ulaştı ve toplam piyasa değeri yaklaşık 525 milyar dolar oldu.

Bitcoin

Son dönemdeki düşüşe rağmen Bitcoin’in piyasa değeri küresel kripto piyasası kapitalizasyonunun yüzde 49,9’una hükmetmeye devam ediyor.

Bitcoin sosyal hacmi yükseliyor!

Dahası BTC’in balina aktivitesi ve sosyal hacmi 8 Ekim’den bu yana sürekli yükseliyor. Piyasa istihbarat platformu Santiment tarafından sağlanan verilere göre en az 100.000 dolar değerinde BTC’den oluşan balina işlemlerinin sayısı 8.260’a ulaşarak son 24 saat içinde yüzde 22’lik bir artışa işaret etti.

İsrail’deki savaşın sıcaklığı arttıkça kripto para analisti Ellio Trades, varlığın enflasyona karşı bir koruma olarak kullanılabileceği için Bitcoin fiyatının artabileceğine inanıyor.

Balina aktivitesine benzer şekilde Bitcoin’in sosyal hacmi de 8 Ekim’den bu yana kayda değer bir artışa tanık oldu. Santiment’e göre, ölçümler son dört gün içinde yüzde 23 oranında arttı.

Öte yandan Bitcoin’in fiyat-günlük aktif adres (DAA) farklılığı bir satış sinyaline işaret ediyor. Santiment’e göre gösterge BTC’nin fiyatının son bir saat içinde yükseldiğini, aktif adres sayısının ise düştüğünü gösteriyor.

Bu durum fiyat hareketlerinin yüksek oynaklık gösteren balinalar tarafından büyük ölçüde değiştirilmiş olabileceğini gösteriyor.

crypto.news

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin