featured

Bitcoin fiyatı 10 kat artarak 310 bin dolara çıkabilir: Zincir üstü veriler neyi işaret ediyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin fiyatı teknik açıdan 30.000 doların üzerinde istikrar kazanarak boğalara 31.000 dolar ile 32.000 dolar arasındaki dirence yönelik bir sonraki hedefli saldırıyı planlamaları için bolca zaman kazandırdı. BTC bu direnci kırmak için sayısız girişimde bulunurken böyle bir hareket muhtemelen 35.000 dolar ve 38.000 dolar hedefleyen kazançlara kapı açacaktır.

Bitcoin fiyatı kırılmaya yakın mı?

En büyük kripto para birimi pazartesi günü Asya seansının sonuna doğru 30.760 dolardan işlem görüyor. Haziran ayında 25.000 doların altına düşmesinin ardından toparlanma başladığından beri Bitcoin fiyatı genel olarak 30.000 doların üzerindeki konumunu sürdürdü.

Bununla birlikte 32.000 dolar civarındaki üst direnç aralığı bir yana, istikrarlı fiyat hareketlerini 31.000 doların üzerine çıkarmak giderek zorlaştı. Genel olarak yaşanan durgunluğa rağmen analistler, Bitcoin fiyatının 25.000 dolara düşmek yerine 38.000 dolara kadar olan mesafeyi kapatarak toparlanmasına izin verebilecek bir konumda olduğuna inanıyor.

bitcoin

Dahası Bitcoin’in 50 günlük EMA, 100 günlük EMA ve 200 günlük EMA dâhil olmak üzere uygulanan tüm hareketli ortalamaların üzerindeki konumu, yükselişin kırılmasının en olası sonuç olduğunu gösteriyor.

Yatırımcılar 35.000 dolar ve 38.000 dolara doğru beklenen hareket için hazırlanırken BTC’nin 31.000 dolarlık ani dirence vereceği tepkiyi dikkatle izlemelidir. Satın alma emirlerini tutmak ve yalnızca fiyatın kısa vadeli engelin üzerine çıkmasıyla aktif hale getirmeyi düşünmek ihtiyatlı olacaktır.

Bazı muhafazakâr tüccarlar, Bitcoin fiyatı 32.000 dolarlık bir sonraki engelin üzerine çıkana kadar beklemek isteyebilir, bu da işlem hacminde bir artış ve artan yatırımcı ilgisini takip edecektir. Öte yandan kısa süre önce aşırı satım bölgesinden geri çekilen Para Akışı Endeksi (MFI), Bitcoin fiyatının önce 30.000 dolara düşebileceğini ve eğer zorlanırsa 38.000 dolara uzatılmış bir kırılmayı desteklemek için taze likiditeyi süpüreceği 28.000 dolara düşebileceğini ortaya koyuyor.

Bitcoin fiyatının 310 bin dolara yükselmesi için ne gerekiyor?

Popüler zincir içi analist Willy Woo, BTC üzerindeki yükseliş tutumunu teyit etti, ancak bu kez BTC başına 310.000 dolarlık büyük bir tahminle. Ancak Woo, Twitter’daki milyonlarca takipçisine bir uyarı olduğunu söyledi.

Ona göre sekiz kurum, yönetim altındaki varlıklarının (AUM) yüzde 5’ini en büyük kriptoya ayırma konusunda rahat olmalıdır. Bu firmalardan bazıları arasında 9,090 milyar AUM ile Blackrock, 4,240 milyar AUM ile Fidelity, 3,300 AUM ile JP Morgan, 3,131 milyar AUM ile Morgan Stanley ve 2,672 AUM ile Goldman Sachs yer alıyor.

Woo’ya göre tüm bu sekiz firma AUM’larının yüzde 5’ini Bitcoin’e yönlendirirse BTC fiyatı 128.000 ila 398.000 dolar arasında değişebilir. Bununla birlikte “Bu gerçekten piyasanın düşüş ya da yükseliş evresinde konuşlanıp konuşlanmadıklarına bağlı olacaktır.” uyarısında bulundu.

Woo’nun açıklamaları, yatırım devleri BlackRock ve Fidelity’nin Bitcoin-spotlu borsa yatırım fonu (ETF) başvurularının ardından geldi. Ancak bu başvuruların ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından yetersiz görüldüğü iddia ediliyor.

Piyasa katılımcıları Blackrock’un, aşırı dalgalanmaların yaşandığı bir piyasada yatırımcı güvenini arttırması beklenen onayı alma şansının en az yüzde 50 olduğuna inanıyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin