Bitcoin fiyat yükselişi madencilere yaradı: Gelirler arttı
Bitcoin fiyat yükselişi madencilere yaradı: Gelirler arttı

Bitcoin fiyat yükselişi madencilere yaradı: Gelirler arttı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

12 Mart tarihindeki tarihi çöküş tüm kripto para piyasasını dibe çekmişti. O günden beri kademeli olarak iyileşme gösteren sektör yaralarını çok büyük oranda sarmayı başardı. Bitcoin dahil olmak üzere çoğu kripto para birimi değerlerini iki katın üzerine çıkardı. Bu esnada BTC madencilerinin de yüzü güldü.

BTC madencilerinin nisan ayında, mart ayına kıyasla yüzde 8 daha fazla gelir elde ettiği ortaya çıktı.

Bitcoin madencilerinin geliri bir ayda 32 milyon dolar yükseldi

Çöküşün yaşandığı mart ayında 380,1 milyon dolar gelir elde eden Bitcoin madencilerinin nisan ayında gelirlerini 412,5 milyon dolara çıkardığı öğrenildi. The Block’tan Larry Cermak’ın yaptığı araştırmada, madencilerin Bitcoin varlıklarını her günün kapanışında sattığı varsayımından yola çıkıldı.

The Block’un nisan ayında raporunda belirtildiği üzere o ayki madenci geliri blok başına 12,5 BTC üzerinden hesaplanıyordu. Ancak 12 Mayıs itibarıyla gerçekleşecek halving etkinliğinin ardından yeni blok ödülü 6,25 BTC olarak ve madenci gelirleri bu olaydan ciddi düzeyde etkilenecek.

İşlem bloklarında öncelik kazanmak için Bitcoin ağı kullanıcıları tarafından ödenen işlem ücretleri, nisan ayında üretilen toplam gelirin yalnızca %1,5’ini oluşturuyordu. Bu da aslında doğru olduğu sanılan bir yanlışı gözler önüne serdi.

theblockcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin